5 februari 2023

Gamescom 2019: Blacksad Under the Skin hands-on

Ik mocht bij Microïds langs voor een hands-on van de nieuwste adventure game van Pendulo Studio en YS Interactive, Blacksad: Under the Skin.

Blacksad: Under the Skin heeft tijdens de Gamescom Opening Night Live de Gamescom award voor best action adventure game gewonnen. Ik mocht een uurtje aan de slag met de game. De hands-on was het begin van de game.

Wie of wat is Blacksad?

Blacksad is van origine een Spaanse comic met John Blacksad, een New Yorkse privé detective. De game volgt de protagonist John Blacksad op een geheel nieuwe zaak. Jaren 50 New York en Joe Dunn, de eigenaar van een boksclub word dood gevonden. Terwijl ook de ster bokser die binnenkort een wedstrijd heeft is verdwenen. De dochter van Joe Dunn, Sonia Dunn krijgt de gym en huurt John in om de verdwenen bokser Bobby Yale te vinden.
Blacksad

Gevarieerd op meerdere manieren.

De game zit vol antropomorfische characters. Zo is Blacksad een kat en kwamen er in de demo al een neushoorn en os langs. Ben benieuwd welke dieren er allemaal nog meer komen. Spelers zullen vier bekenden characters uit de comic tegen komen en nog 31 exclusieve characters gecreëerd speciaal voor de game. Ook krijg je in de game dialoog en morele keuzes. Je kunt Blacksad dan ook op 6 manieren uitspelen.
John heeft omdat hij een kat is ook Cat Senses. Een leuke manieren om naar aanwijzingen te zoeken. Er is ook nog een deduction scherm. Dit heb ik nog niet kunnen doen in de hands-on. Deduction zegt het al. Hier ga je verschillende aanwijzingen en observeringen bij mekaar plaatsen. Heb je een match dan krijg je een conclusie.
Een van de belangrijkste dingen in een adventure is natuurlijk de besturing. Ik heb de game kunnen spelen met een controller en alles voelde prima aan. De game is nog niet klaar maar zo voelde hij wel. Het enige puntje kritiek die ik heb is dat jouw character erg langzaam loopt. Dit had wel wat sneller gemogen. Maar wie weet zal dit nog aangepast worden.

Dat word nog even wachten.

Nu hebben ze me enthousiast en laten ze me wachten tot 5 november van dit jaar.
Bekijk ook onze andere Gamescom avonturen op onze site en ons youtube kanaal.