8 juni 2023

Gamescom 2019: Close To The Sun

Tijdens Gamescom mochten we genieten van een voorproefje van de aankomende Switch en Xbox versie van  Close to the Sun. De game werd ontwikkeld door Storm in a Teacup. De game neemt een Bioshock achtige setting aan.

Close to the Sun speelt zich af op de Helios, een groot schip. De Helios is geboren uit een visie van Nikola Tesla. De game speelt zich namelijk af in een andere realiteit waarin Tesla vrije voet heeft gehad om zijn uitvindingen tot leven te brengen. De Helios is de thuisbasis voor de wetenschappelijke grootheden. De wetenschappers kunnen aan boord van het schip hun gang gaan met het pushen van de grenzen van de wetenschap.
De speler neemt de rol aan van Rose Archer, een journalist die een brief heeft gekregen van haar zus Ada. Ada werkt aan boord van het schip en heeft de hulp van Rose ingeroepen omdat dingen aan boord van het schip niet gaan zoals ze horen te gaan.
Bij aankomst wordt dat bevestigd. Het schip is leeg en bij de ingang tref je het woord Quarantine.
Close to the sun
De game oogt dan ook inderdaad als Bioshock maar is op bepaalde manieren alles wat Bioshock had moeten zijn. Dit is geen shooter. Dit is geen jumpscare horror game. De game heeft naast de sfeer die op Bioshock lijkt, toch een geheel eigen identiteit.
Close to the Sun volgt een meer psychological thriller thema. Enemies zijn er weinig. De hallen van het schip zijn leeg. Zo nu en dan hoor je een geluid of beweegt er iets. De game zit dan ook zo inelkaar dat dat genoeg is om er voor te zorgen dat je gaat rennen. En rennen is dan ook je enige optie. Doe je dat niet, dan zul je sterven.
Close to the Sun maakt ontzettend veel indruk. Zowel de Switch versie als de console versie oogt prachtig en voelt soepel aan. De gameplay is simpel, maar effectief. Combat heeft deze game dan ook niet nodig. Een precieze release date voor de console versie is nog niet bekend maar zal nog in 2019 zijn.