29 februari 2024

Gamescom 2019: Deliver us the Moon

Tijdens Gamescom 2019 mochten we kennis maken met Deliver us the Moon. De game is een sci-fi thriller die zich in de nabije toekomst afspeelt. De natuur heeft het zwaar en voorzieningen beginnen op te raken. Dat is waar de missie naar de maan begint.

Om de wereld te redden werd de World Space Agency opgericht. De maan werd bezet en de World Space Agency werkte daar aan het winnen van nieuwe energie. Tot op een dag alle communicatie uitviel en het donker werd. Dat is waar Deliver us the Moon begint.
En dat is dan ook is waar jouw missie als laatste astronaut begint. Jij zult moeten uitzoeken wat er mis is gegaan en wat er gedaan kan worden om het op te lossen. In dit avontuur zul je alleen een robot met de naam ASE bij je hebben. De ruimte zorgt er dan ook voor dat je nooit vergeet dat je alleen bent. Overal liggen achtergelaten spullen, notities en herinneringen aan het feit dat dit ooit een levendige plek was. Je zult als speler zelf kunnen kiezen hoeveel tijd je gaat investeren in het uitzoeken van de verhalen van de mensen die eens aan de missie op de maan werkten.
deliver us the moon
Wat gelijk opviel aan Deliver us the Moon is dat de zero gravity controls ontzettend fijn zijn. Gezien dat dit een game is die werd ontwikkeld door KeoKeN interactive, een kleine Nederlandse Indie developer, valt de kwaliteit van de game niet te ontkennen. Zou er een grote studio achter deze game hebben gezeten, dan hadden we niet opgekeken. De game is dan wel een indie game, maar doet niet onder voor grote titels. De gehele sfeer van de game gaat uitstekend hand in hand met de sound design.
Deze vaak grimmige sfeer benadrukt hoe alleen je bent maar geeft zo nu en dan toch een beetje rust en geeft jou als speler de kans om te genieten van de indrukwekkende omgevingen. De ruimte is niet alleen eenzaam, maar ook heel erg mooi.
De game zal dit jaar nog verschijnen op PC, Xbox One en PS4