26 februari 2024

LCS: Team Liquid wint de summer split!

Team Liquid heeft de LCS summer split gewonnen! In een spannende finale was het Team Liquid die te sterk was voor Cloud9. Naast het winnen van de beker, heeft Team Liquid zich geplaatst voor Worlds 2019. In de troostfinale was het uitermate spannend. In een vijf games serie was het CLG die de winst wist te pakken ten opzichte van Clutch Gaming.

De finale van de LCS was er één om van te genieten. In een meeslepende finale waar alle vijf de games nodig waren om een winnaar te krijgen. Team Liquid begon de finale door de eerste game te winnen. Maar vanaf de tweede game nam Cloud9 het initiatief. Met early game agressie domineerden zij in de tweede en derde game. Daarmee kwamen ze geheel verrassend op match point tegen Team Liquid. Maar Team Liquid gaf zich niet gewonnen. In de vierde game vocht Team Liquid naar een gelijke stand op het scorebord. In de beslissende vijfde game was het Team Liquid die de genade klap uitdeelde en daarmee voor de vierde keer op rij de LCS beker wist binnen te slepen.
Naast de finale in de LCS, hadden we ook nog een troostfinale. In deze troostfinale werd er gestreden om de derde plek door de verliezers van de halve finale. Clutch Gaming nam het op tegen CLG in deze troostfinale. Clutch Gamin startte de troostfinale goed en overrompelde CLG in de eerste twee games. Toen alle hoop weg was voor CLG, knokte het team zich een weg terug in de serie. De derde game werd gewonnen door CLG en de vierde game ook. Clutch Gaming was de weg helemaal kwijt na de comeback van CLG. In de vijfde game sloeg CLG toe en maakte ze de reverse sweep af en pakte daarmee de derde positie in de summer split.