28 mei 2024

Review: Remnant: From the Ashes

Remnant: From the Ashes is een Dark Souls-like RPG die jou laat overleven in een grimmige en chaotische wereld. Deze third-person survival-action game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld met een aantal ongekende vijanden. Het is aan jou om alleen of met jouw vrienden de chaos in de wereld te stoppen. Ben jij er klaar voor? Wij in ieder geval wel, en we willen je alles vertellen over deze unieke titel in onze review over Remnant: From the Ashes.

Story

Remnant speelt zich af in een donkere wereld, overladen met chaos. Eeuwenoude vijanden hebben zich vanuit andere dimensies een weg gebaand naar jouw wereld en het is dan ook het grootste doel om dit kwaad tegen te gaan. De mensheid vecht erg hard om te overleven, maar bezit de technologie om portalen naar andere dimensies en realiteiten te openen. Het verhaal wordt verteld met veel cinematics en gesprekken. De game komt van Perfect World Entertainment af, een studio niet onbekend met het RPG genre. De game wordt gemaakt door Gunfire Games, onder andere bekend van Darksiders 3. Je weet dus al wat je kan verwachten!
Het verhaal gaat niet zo zeer heel diep op bepaalde aspecten in, maar is interessant genoeg om je gaande te houden. De cinematics en gesprekken die je met NPC’s hebt zijn leuk en je kan zelf antwoorden kiezen. NPC’s reageren dan ook gepast op het antwoord dat jij ze geeft. Dit was tof om te zien in een titel die toch bij velen aardig onder de radar door ging. Maar, het verhaal is dan ook niet het focuspunt van deze game, die ligt meer bij de gameplay.
Remnant Crystal Portal

Gameplay

Remnant: From the Ashes is een game die lekker weg speelt. Je kan in het begin jouw personage maken, mannelijk of vrouwelijk. Er zijn her en der zelfs nog wat customization mogelijkheden waaronder je haarstijl of huidskleur. Na een kleine introductie kom je al gauw voor de keuze te staan, welke class pak jij? 
Ga je voor de Hunter, een echte hersenkraker met long-range wapens? Of is de Ex-Cultist meer jouw ding, een support met medium-range wapens? Als laatst heb je nog de optie om als Scrapper te gaan, een close-range tanky class met lekkere slagwapens ter beschikking. Wat je ook kiest, je wilt de wereld van Remnant niet alleen proberen te overleven. Je komt er na de tutorial achter dat jij de wereld van de game met meerdere vrienden kan spelen. Samen met twee anderen kan jij het kwaad van de vier grote zones gaan bestrijden. 
Je moet constant je armor en weapons blijven upgraden en ook zal je verschillende nieuwe wapens vinden of krijgen na boss-fights. Je levelt jezelf door middel van trait-points investeren in verschillende traits. Deze traits geven je de mogelijkheid om meer health of stamina te krijgen ,maar dit systeem gaat net iets dieper. Zo krijg je door te ontdekken in de wereld verschillende nieuwe traits die je kan levelen, deze kan je dan ook in de open wereld ontdekken!
Remnant Armor Starting

Hey, dat deed auwa!

Je komt er al gauw achter dat de game geen grapje is en dat boss-fights en zelfs het dwalen door riolen je een snelle dood kunnen geven. Ook zijn kogels schaars en zal je er genoeg moeten blijven oprapen van je dooie vijanden. Alle loot die jij vind in de wereld deel je automatisch met je team, behalve kogels. Dit was een aardig leuke toevoeging en dat maakt spelen met vreemden een minder gierige ervaring. De boss-fights hebben duidelijke mechanics en je zult genoeg vriendjes van de bosses tegen je op krijgen. Zo ging ik samen met twee vrienden constant dood bij dezelfde boss. Deze boze man genaamd de Gorefist was een aangename uitdaging, en dat voor een eerste dungeon boss-fight. In de video review zal je gaan merken hoe ik het er vanaf bracht.

De wereld

De wereld van Remnant: From the Ashes was voor Malvin een aangename verassing. Je baant je een weg door verschillende zones en je kan de game een beetje beschouwen als dungeon-crawler. Zo zal je bijvoorbeeld moeten backtracken om eerdere poorten te openen, zodat je later niet meer om hoeft te lopen, lekker handig! De wereld is opgesplitst in vier grote zones. Earth, oftewel de Aarde, ligt in een grote chaos, en je zal hier de invasie tegen moeten gaan. Zo zijn er nog drie andere zones die ieder een eigen sfeer brengen.
Ditzelfde geld voor enemy design. Iedere zone heeft zijn eigen vijanden met eigen status-effects die ze op jou kunnen gooien. Zo kan het nog wel eens irritant zijn om strontziek te worden van corruption, waarin jouw personage zich de longen uit het lijf hoest. Dit zijn allemaal leuke nadelen die je kan verhelpen met items maar die het uitdagend kunnen maken als je niet goed voorbereid bent. Items als ammo boxes, Oilskin Potions en Health Potions maken het makkelijker om de wereld te overleven, maar je bent zo door je voorraad heen, dus denk goed na over wanneer je iets gebruikt. Bij iedere checkpoint gaan alle nadelige status-effecten weer weg en ben je weer helemaal beter!
Remnant Checkpoint World

Verdict

Remnant is een grote game en in deze review hebben wij nog maar een kleine portie van de features benoemt. In onze video review kan je hier nog meer over zien, deze zal snel op ons kanaal verschijnen. Al met al was ik positief verrast met een game die elders flink onder de radar door ging bij velen. Remnant is een uitdagende maar vooral unieke en leuke ervaring en iedereen kan de game oppakken en uren aan ‘fun’ beleven, of zijn toetsenbord kapot rossen. De game is uitdagend en heeft aardig wat diepgaande aspecten. De balans tussen items en traits voelt vanaf dag één al eerlijk en uitdagend! Wij kunnen dan ook iedereen de game sterk aanraden!

  • 8/10
    Remnant: From the Ashes - 8/10
8/10

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →