19 april 2024

LEC: Summer Split, de finale!

Voor iedereen die van League of Legends houdt zijn er ook velen die van de Esports van de game houden. Dit weekend was de finale van de jaarlijkse Summer Split in Athene, Griekenland. Het gele weekend stond in het teken van LEC. Zaterdag moest Schalke 04 strijden tegen Fnatic. Een strijd die Schalke 04 verloor met 1-3 van Fnatic. Zondag was het aan Fnatic om het op te nemen tegen G2 Esports. Een lastige kluif voor Fnatic zoals we al eerder hebben mogen zien. Grote rivalen gingen de strijd aan in het stadion onder gejuich van duizenden fans en nóg meer online kijkers van over de wereld.

LEC
De eerste game van de LEC gaat al snel los met de eerste summoner die sterft. Hylissang van Fnatic mag zich op de borst kloppen met een mooie First Blood met Leona. Het is een spannende match-up, veel spelers van beide teams spelen op Champions die maar al te bekend voor hen zijn. Slechte bans? Of juist goede bans. Fnatic pakt al snel de voorsprong op kills en gold op G2. Het is duidelijk dat de spelers spelen om de eerste plek van de Summer Split. Er wordt fanatiek gespeeld en dat maakt dat de tweede game gewonnen wordt door G2. G2 besluit niet voor de meme’s te gaan en het eerst 0-2 te laten worden. Na de vorige keer is die meme wel verspeeld, fouten kan niemand zich permitteren deze match.
De games gaan gelijk op, makend dat Fnatic en G2 vijf games moeten spelen. Een lange wedstrijd en dus ontzettend spannend. Voor wie nog nagels had viel er nog iets te bijten. Game drie wint Fnatic, makend een 2-1. Daarop wint G2 weer game nummer vier. Tot slot de grote ontknoping bij de LEC Summer Split. De laatste game, laat op de avond met de nodige problemen in de match-up. Was dit de druppel die de verliezende emmer deed overlopen of was het gewoon slecht gespeeld? Was de top nalatig of juist de jungle die te weinig deed? G2 rolt namelijk binnen een korte tijd keihard over Fnatic heen. Dit concludeert dat G2 Esports dé winnaar is van de LEC Summer Split!
LEC
Euforisch dat de jongens zijn, een Jankos (die tevens de MVP is dit seizoen) die onderuit gaat van extase. Aan de andere kant een verslagen Fnatic. Wat was het een match en wat was het een seizoen! De Summer Split hield ons bezig, met mooie en opvallend saaie matches, dit seizoen had het allemaal! Op naar Worlds in Parijs, Frankrijk. Wie zal dit jaar winnen? Kijk de LEC Summer Split terug op Twitch als je het nog eens wilt beleven.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →