1 oktober 2023

Vijf horror games voor het ultieme Halloween gevoel

Halloween staat weer om de hoek. Een spookachtige feestdag en de gelegenheid om je totaal te verliezen in enge dingen. Films, boeken en games, trek alles uit de kast om jezelf de meest spannende Halloween te geven ooit. Wij van intheGame helpen je een handje door vijf toffe horror spellen aan te raden die je heerlijk kan spelen onder een dekentje en kippenvel over je lichaam.

Amnesia: The Dark Decent
Een greep uit de geschiedenis van goede horrorgames, een spel waar menig gamer mee is gehard. Na het spelen van Amnesia voelt niets meer eng. Met een interessant verhaal, moeilijke puzzels en afgrijselijke monsters is dit een Halloween horror must-play. Gebruik je lantaarn om je bij te schijnen maar doof hem wanneer je ook maar iets hoort. Maar niet te lang, de duisternis maakt je gek! De jumpscares zijn goud waard en jij hebt een gegarandeerde enge avond.

Until Dawn
Een horror game uit 2015 maar zeker niet gedateerd. Wanneer je dit spel nog niet hebt gespeeld is dit een leuke en enge uitdaging. Een interactieve game met het Butterfly effect. Jouw keuzes hebben invloed op de game. Maak je de juiste keuzes en iedereen blijft ongedeerd, maak de slechte keuzes en je game kan uitlopen op een bloedbad. Verzamel totems om een blik in de toekomst te kunnen werpen en gebruik dit in je voordeel. Met een leuk verhaal maar met intensere gameplay is dit een game voor échte horrorliefhebbers. Alles lijkt koek en ei tot je de monsters ontmoet, niets zal meer hetzelfde zijn. Kruip achter je kussen op de bank en verlies jezelf in Until dawn, een PlayStation 4 game.

Kholat
Huiver en spijker direct je Russisch bij met dit spookachtige spel. Met dezelfde monsters als Until Dawn maar met een totaal anders verhaal is dit een bloedstollend spel waar jouw haren gegarandeerd van overeind gaan staan. Reis naar het koude Rusland om vermiste studenten te zoeken en uit te vinden wat er precies is gebeurd. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, gooi je vindingrijke blik in de strijd en krijg de omgeving onder de knie om de game te kunnen spelen. Eet en drink niets tijdens dit spel, gegarandeerd dat het namelijk door de kamer gaat vliegen. Achter iedere bocht in het pad schuilt namelijk een mogelijke jumpscare.

Friday the 13th 
Voor de oudere gamers onder ons is de bad guy bekend van de horrorfilms van vroeger in plaats van de laatste Billie Eilish hit. Kruip in de huid van één van de engste figuren van de jaren tachtig en slacht onschuldige scholieren af op kamp. Of probeer juist uit de klauwen te blijven van onze Jason en ontsnap op één van de vele manieren. Een leuke throwback en uitdagende game om je spooks hoog te houden. Friday the 13th is zeker een toffe online horrorgame om te proberen met vrienden of solo in een match te duiken!

The Long Dark
Probeer te overleven in een bitterkoude wereld. Het is donker, koud en ontzettend eenzaam. Er is geen levend persoon in de omgevende honderd kilometer, minstens. Alleen jij en de natuur, de woeste omgeving waar jij in bent gestrand. Lukt het je om niet alleen de weersomstandigheden te overleven maar ook het wild wat daar in leeft? Deze game is niet voor de easy gamers, de uitdaging vraagt om toewijding. Zet je ramen open om jezelf te omgeven in koelte om je zo goed mogelijk in te leven in deze open wereld survival horror.

Genoeg om jezelf helemaal bang te maken en de komende maanden slecht te slapen, heb jij een favoriete horror om te spelen rond deze tijd? Laat het ons dan vooral weten!
 
 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →