29 september 2023

Nieuwe Endless Space 2 Awakening Expansion is nu beschikbaar

Awakening introduceert de Nakalim factie en het Academy Empire. Ben jij degene die hun vroegere glorie zal herstellen?

Amplitude en NGD Studios hebben vandaag de Awakening expansion, de nieuwste uitbreiding voor Endless Space 2 uitgebracht. Endless Space 2 is een galactisch turn-based strategiespel dat je aan het roer van je eigen ruimte imperium plaatst. Het Endless universum zit vol met verschillende facties die strijden om controle, elk met hun eigen verhalen en unieke kenmerken die zorgen voor een radicaal verschillende gameplay. Afhankelijk van de factie die je als speler hebt geselecteerd.

Deze asymmetrie word nog verder versterkt met de Awakening expansion, door de geheel nieuwe Nakalim factie te introduceren. Wat ES2 facties gemeen hebben, is meestal dat ze de game starten gericht op groei en uitbreiding. Als Nakalim zul je echter beginnen als een extreem technologisch geavanceerde samenleving die onlangs uit een slapende staat is ontwaakt. Je missie zal niet zijn om uit te breiden, maar eerder om oude overblijfselen te zoeken en verloren landen te heroveren, en om je voorsprong te behouden terwijl je de achteruitgang afweert.

Maar de Nakalim zijn slechts één element van deze nieuwe uitbreiding boordevol. Hier is de samenvatting van alles wat is inbegrepen:

  • Nakalim – De eerder genoemde nieuwe speelbare factie heeft een grote voorsprong op de technologie, afgewogen door zwakke wetenschap per beurt. Ze zijn afhankelijk van het ontdekken van verloren relikwieën om nieuwe technologieën te leren. Hun relatie met de Academie stelt hen in staat om controle over andere systemen te krijgen door de invloed van hun tempels.
  • Vier nieuwe helden – De Nakalim zijn ontdekkingsreizigers, krijgers en gelovigen. Gebruik deze helden om verkenning te beheersen en om systemen en diplomatieke invloed te ontwikkelen.
  • Nieuwe vloot – Herontdek en beheer de controle over je oude gebieden met zwaar verdedigde, op exploratie gerichte vloten.
  • Minor FactionXirmisala – Stofgevoelige filosofen wiens vaardigheden door de community zijn bepaald via een Games2Gether stem.
  • Academie Empire – De Academie is altijd het oefenterrein geweest voor de legendarische helden van Endless Space. In “Awakening” wordt de Academie een imperium met de mogelijkheid om sterrenstelsels, vloten te beheren en nieuwe werelden te koloniseren. Draag bij aan hun expansie en je wordt naar behoren beloond met speciale Academy rollen die je speciale krachten en bonussen geven, evenals toegang tot de eigen vloot van indrukwekkende schepen van de Academy.

Lees meer over de nieuwste games op onze site en volg ons ook op ons youtube kanaal