19 april 2024

Google Stadia Founder's Edition is uitverkocht

De founders edition van de Google Stadia is op dit moment uitverkocht in Nederland en meerdere landen in Europa. Dit betekent dat je geen mogelijkheid meer hebt om de Stadia versie met eerdere toegang te bestellen. Het is al wel mogelijk om de Premiere edition te reserveren.

In maart dit jaar kondigde Google hun nieuwe gaming project aan genaamd Google Stadia. Stadia is een project waarin Google gamers een abonnement aanbiedt waarmee verschillende games op verschillende plekken gespeeld kunnen worden. Bekende titels die onderdeel zijn van het Stadia pakket zijn: Assassin’s Creed Odyssey, Destiny 2 en Borderlands 3. Het project zou dit jaar gelanceerd gaan worden en Google biedt geïnteresseerde gamers een Early Access aan. Het was namelijk mogelijk om de Founders Edition aan te schaffen. De Founders edition geeft spelers de mogelijkheid om Stadia vanaf november dit jaar al uit te proberen. Naast de Early Access biedt het pakket ook een Chromecast Ultra en een Limited Edition Stadia Controller. Het pakket biedt alles aan wat je nodig hebt om Stadia te gebruiken en blijkt populair te zijn bij gamers. Google heeft namelijk via Twitter laten weten dat de Founders Edition al in meerdere landen in Europa uitverkocht is.

Premiere Edition

Het is op dit moment niet meer mogelijk om de Founders edition te bestellen in Nederland, maar Google biedt geïnteresseerden een tweede optie aan. Deze tweede optie is de Premiere Edition, een nieuw Google Stadia pakket dat op dit moment gereserveerd kan worden. Het Premiere pakket lijkt op de Founders Edition. Beide pakketen bevatten een chromecast ultra en 3 maanden toegang tot Stadia. Er zijn echter wel 3 verschillen. Het eerste verschil is de controller. Het Premiere pakket bevat een witte controller in plaats van de blauwe Founders edition controller. Daarnaast ontbreekt in het Premiere pakket een 3 maanden Stadia abonnement voor een vriend en de mogelijkheid om als eerste jouw unieke Stadia naam aan te maken. De Premiere edition zal net zoals de Founders edition in dit jaar uitgebracht worden. Van beide edities is de exacte releasedatum nog onbekend. Voor meer informatie over de releasedatums en de productspecificaties verwijzen wij je door naar de Google Store.