26 februari 2024

Destiny 2 Shadowkeep: laatste TWAB voor release

Bungie heeft de laatste This Week At Bungie (TWAB) op hun website geplaatst, die nog uitkomt voor de release van Shadowkeep. In de TWAB worden meerdere aspecten en veranderingen van de expansion uitgelegd. Een aantal grote veranderingen zijn aanpassingen aan damage perks en geen pinnacle weapons meer.

Het duurt nog minder dan een week voordat Destiny 2 Shadowkeep gereleased gaat worden. Op maandag zal de game gedurende de hele dag offline zijn en vanaf dinsdag kunnen we aan de slag op de maan. Om spelers de laatste informatie te geven over de expansion heeft Bungie gisteren een TWAB uitgebracht. In een TWAB (This Week At Bungie) bespreken de devolopers veranderen die ze gaan toepassen in de game. De TWAB van gisteren is een enorme lijst met veranderingen. Voorbeelden van deze veranderingen zijn QOL changes, balance changes en economy changes. We zullen een aantal van de veranderingen in detail bespreken. Als je de gehele TWAB wilt lezen, kun je terecht op de website van Bungie.

Damage Perks nerfs

De grootste verandering die we in Destiny 2 Shadowkeep gaan zien is een nerf van de damage perks. Damage perks in Destiny 2 zijn: Rampage, Kill Clip, Swashbuckler, Multikill Clip, Desperado, Surrounded, Master of Arms en Onslaught. Deze damage perks zullen in de nieuwe expansion allemaal een stuk minder damage toevoegen aan je wapen. Het argument van Bungie hiervoor is dat spelers alleen maar op zoek gingen naar deze perks voor hun wapens. Het verslechteren van de damage perks moet ertoe leiden dat spelers meer verschillende perks op wapens gaan gebruiken. Reacties in de Reddit thread over de TWAB laten echter twijfels zien over dit argument van Bungie. Spelers verwachten dat de damage perks nog steeds het beste zullen zijn, maar minder goed dan dat ze nu zijn.

Geen Pinnacle Weapons

De andere grote verandering die in de TWAB naar voren komt is het verdwijnen van Pinnacle Weapons in Destiny 2. Pinnacle Weapons zijn wapens die elk seizoen veranderen en te verkrijgen zijn door veel werk te verrichten in Strikes, Gambit of de Crucible. Het argument dat Bungie geeft voor het verdwijnen van nieuwe Pinnacle Weapons is dat de unieke perks van deze wapens moeilijk te balanceren zijn. Dit lijkt in de praktijk te kloppen, omdat enkele Pinnacle Weapons must haves zijn voor PVE content. De reacties in de Reddit thread zijn echter erg teleurgesteld. Pinnacle Weapons waren voor veel spelers de endgame grind van Destiny 2 en spelers zijn nu bang dat ze snel uitgespeeld zijn. De bestaande Pinnacle Weapons zijn nog wel verkrijgbaar, dus nieuwe of terugkerende spelers hebben nog wat te doen op dit gebied.
Naast deze twee grote en enigszins negatief ontvangen veranderingen brengt de TWAB ook veel goed nieuws. Er worden veel QOL updates toegevoegd waar al lange tijd om gevraagd wordt. Dit zal de ervaring in Destiny een stuk beter maken.
Destiny 2 Shadowkeep zal op 1 oktober gereleased worden op de PS4, Xbox One en PC (Steam).