15 april 2024

DayZ krijgt een nieuwe map genaamd Livonia

DayZ krijgt een nieuwe map, Livonia. Dit werd getoond in een DayZ-trailer tijdens de Inside Xbox-livestream van 24 september.

Het doel van DayZ is om in leven te blijven tijdens de uitbraak van een zombie-apocalyps. De speler moet de omgeving verkennen om grondstoffen te vinden waarmee hij/zij kan overleven en ondertussen moet de speler ook de zombies ontwijken of vernietigen.

Livonia is de opvolger van de Chernarus-map en de regio is ongeveer 163 vierkante kilometer groot. De map is een mix van industriële gebieden en natuur. Er zijn ook nieuwe vijanden onthuld; beren. De Livonia-map is gebaseerd op de Arma 3 Contact Expansion-map, zo wordt er vermeld op de website van DayZ.
“Met grote groene gebieden, zwaar beboste zones, meren en rivieren verspreid over het land, is Livonia de perfecte plek om te zoeken naar grondstoffen, op jacht te gaan naar voedsel, je basis te bouwen en te zoeken naar ongewenste bezoekers,” aldus DayZ.
Er is nog geen release datum bekend, maar de uitbreiding komt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.