19 april 2024

Esports: Worlds play-in stage morgen van start

Morgen om 13:00, start dan eindelijk League of Legends toernooi Worlds 2019. Het toernooi van het jaar voor de League of Legends Fans. Top teams van over heel de wereld spelen tegen elkaar om de Summoners Cup te bemachtigen. Welke regio en welke team mag zich Worlds Champions noemen na dit toernooi? Voor dat we die vraag gaan beantwoorden, start het toernooi met de play-in stage. Hier gaan een aantal teams nog aan de slag om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. We nemen de belangrijkste kandidaten met jullie door.

De grootste regio heeft al drie teams in het toernooi zitten. De drie grote regio’s die daaronder liggen hebben elk twee teams zitten in Worlds en nog een team in de play-in stage. Reden daarom om die drie teams met jullie door te nemen. Vanuit Europa is dit Splyce, vanuit Noord Amerika Clutch Gaming en van uit Korea Damwon Gaming. Deze drie teams zijn veruit de favoriet om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Echter is niks zeker voor de teams. Met name niet voor Splyce. Zij worstelden de laatste weken van de LEC met moeite naar de play-in stage. Hebben zij genoeg kunnen oefenen om sterk aan dit toernooi te beginnen?
Clutch Gaming is de keerzijde van Splyce. Clutch Gaming kende een fantastische einde van de LCS. Het verloor in de halve finale met 3-2 van Team Liquid en verloor daarna de derde plek strijd van CLG met 3-2. Maar in de gauntlet versloeg Clutch gaming iedereen en nam het wraak op CLG en versloeg TSM om de spot naar play-ins. Damwon Gaming uit Korea is waarschijnlijk het sterkste team van de play-in stage. Er wordt zelfs gezegd dat zij één van de favorieten zijn om Worlds 2019 te winnen. Kan Damwon Gaming met deze druk en de rol van favoriet omgaan? Of wordt het hun allemaal te veel en halen zij niet eens het hoofdtoernooi?