14 april 2024

Esports: Worlds 2019 play-in knock out ronde

Vandaag om 13:00 start de tweede ronde van de play-in stage van Worlds 2019. De acht overgebleven teams nemen het tegen elkaar op in de laatste en beslissende ronde van de play-in stage. Elke game is een best of 5 serie. Welke teams wisten zich te plaatsen voor de deze laatste ronde? We nemen jullie in vogelvlucht mee door de groepsronde van de play-in stage.

De groepsronde van de play-in stage bestond uit vier groepen met elk drie teams. De bovenste twee teams zouden zich plaatsen voor de volgende ronde en de laatste stap voor Worlds 2019. In groep A was het gelijk spannend vanaf de eerste game tot de laatste. De drie teams, Clutch Gaming, Unicorns of Love en Mammoth hielden elkaar lang in evenwicht. In een tweedelig tie breaker serie wisten Clutch Gaming en Unicorns of Love zich uiteindelijk te plaatsen voor de knockouts ronde. In groep B waren het Splyce en Isurus Gaming die de groep domineerden. Met name Splyce liet weer zien terug in vorm te zijn. Ze maakte 1 kleine misstap tegen DetonatioN FocusMe maar wisten alsnog de nummer één plek te bemachtigen.
In groep C van de play-in stage van Worlds 2019 was het na de eerste dag nog gelijk. Maar Hong Kong Attitude en Lowkey Esports knockte zich naar de laatste ronde van de play-in stage. Groep D was er één waar het alleen spannend was tussen de nummers 2 en drie. Damwon Gaming domineerde de groep en gaat ongeslagen naar de laatste ronde toe. Royal Youth en Flamengo eSports hielden elkaar in evenwicht en hadden een tie breaker game nodig om tot een winnaar te komen. Royal Youth wist die uiteindelijk te winnen en ging daarmee door naar de laatste ronde.

Knockout ronde Worlds 2019

In de laatste ronde van de play-in stage worden de nummers één gekoppeld aan een nummer twee uit een van de andere groepen. Hieruit zijn de volgende vier games uitgekomen. Vanmiddag beginnen de knockout ronde met Damwon Gaming tegen Lowkey Esports en daarna de game Clutch Gaming tegen Royal Youth. Morgen worden de twee andere games gespeeld met om 13:00 Hong Kong Attitude tegen Isurus Gaming en later op de dag Splyce tegen Unicorns of Love. Winnaars van deze games zullen deelnemen aan het hoofdtoernooi van Worlds.