Stap in de magische wereld van RuneScape tijdens RuneFest

RuneFest, hét jaarlijkse evenement waar alle RuneScape en Old School RuneScape spelers bij elkaar komen. Live aankondigingen, meerdere activiteiten, spelletjes, zoektochten en ontwikkelaars om een praatje mee te maken. Runefest heeft het allemaal en ieder jaar wordt het iets meer bijzonder. Dit jaar waren wij er weer bij en we nemen jou even mee op een virtuele RuneFest 2019 toer.

Je moet er bij zijn om het te geloven, maar als er één genre is die spelers als geen ander bij elkaar weet te brengen dan is het wel de MMORPG. We kennen een tiental succesvolle games binnen deze genre, maar er zijn een drietal die sterk uitblinken. RuneScape is één van deze titels en alhoewel ik misschien een beetje biased ben zal RuneFest je ongetwijfeld overtuigen van dit statement.

RuneFest
RuneFest 2019 at Farnborough International Exhibition and Conference Centre – David Portass/iEventMedia
Het jaarlijkse evenement heeft onlangs zijn negende editie geconcludeerd met een Fossiel thema die aansluit op content uit beide spelvarianten. Het evenement bestond uit een volledige dag gevuld met allerlei activiteiten waarbij de voorgaande avond werd uitgetrokken voor de Golden Gnome Awards. Tijdens deze avond werden verschillende spelers uit de community beloond met een Golden Gnome. De prijzen gingen onder andere naar de beste (nieuwe) (Old School) RuneScape streamer, Mooiste kunst en de beste cosplayers.
Golden Gnomes
 

RuneFest 2019

Het thema van dit jaar heeft alles te maken met de Land out of Time en Fossil Island-content van Runescape en Old School Runescape. Een aantal nieuwe aankondigingen van dit jaar gingen dan ook gepaard met dit thema. Waar vorig jaar vooral Old School Runescape een sterke line-up had aan aankondigingen zoals de Kebos Lowlands, Prifddinas en Warding, de skill die de stemronde niet gehaald heeft. Heeft RuneScape dit jaar de overhand weten te pakken. Het ziet er nog steeds erg goed uit voor Old School Runescape, maar RuneScape had het goede nieuws meer dan nodig na een periode met weinig nieuwe content.
De onthullingen zijn echter maar een klein gedeelte van het evenement. Tijdens het evenement konden spelers namelijk al aan de slag met een demo van de nieuwe RuneScape skill: Archaeology. Daarnaast waren er verschillende activiteiten waarmee ‘skill chips’ verdient konden worden. Door alle chips te verzamelen krijg je een speciale RuneFest chip om je verzameling mee rond te maken. De chips zijn een bijna jaarlijks-terugkerende bezigheid met uitzonderingen van de Trial Cards van vorig jaar. Door je eigen dino te knutselen, boog te schieten, te minigolven en andere activiteiten kon je je skill chips verdienen.

RuneFest 2019
RuneFest 2019 at Farnborough International Exhibition and Conference Centre – David Portass/iEventMedia
 

Shows en Panels

Verschillende shows op de mainstage zorgde voor een diepere blik in de wereld van RuneScape en alles daaromheen. Er werd bijvoorbeeld een kook show gehouden waarbij er gerechten uit het spel werden gemaakt. Spelers konden stemmen op het beste resultaat via de RuneFest app. Tijdens de mythbusters werden er stellingen gepresenteerd waar de Mods op gingen antwoorden of het waar, niet waar of beiden is. Zo werd de vraag gesteld of de kip, of het ei eerder kwam in RuneScape? Het antwoord was vrij interessant aangezien het compleet afhankelijk van server of client side is en welke versie van RuneScape je beschrijft of de kip of het ei eerder kwam.
Indien je een groot affiniteit hebt met streamers dan kon je je lol op tijdens de Q&A voor streamers. De bekendste streamers stonden op het podium om interessante vragen te beantwoorden. Ook werden ze geconfronteerd met enkele grappige acties zoals foto’s van Boaty door de jaren heen of de hysterische reacties van MMORPG tijdens zijn livestreams. De streamers waren een groot onderdeel van de shows. Zo speelde er streamers mee in de kook show, maar ook in de gameshow waarin ze bepaalde vragen moesten beantwoorden om punten te verdienen.

Mainstage
RuneFest 2019 at Farnborough International Exhibition and Conference Centre – David Portass/iEventMedia
Alleen al met deze shows kon je met gemak je dag vullen. Helaas zat er na verloop van tijd een grote vertraging in de shows waardoor ik de Old School Keynote die bijna een uur later dan gepland begon niet kon bijwonen. Gelukkig wist ik wél al wat er op komst is naar Old School! Laten we daar eens mee verder gaan.

De reveals!

Old School RuneScape

De Old School versie van de game ontvangt een gloednieuwe group-boss. The Nightmare of Ashihama werd getoond in een komische aankondigingstrailer met niemand minder dan Mod Ash! Daarnaast zal Morytania worden uitgebreid met de stad Darkmeyer in combinatie met de gloednieuwe quest Sins of the Father.
Daarnaast is er meer informatie opgedoken omtrent Group Ironman mode en is er een officieel Clan support systeem aangekondigd. Lees hier alles over de nieuwe content voor Old School RuneScape tijdens Runefest 2019.

RuneScape

The Ranch out of Time breid farming uit met een boerderij waar je reptielen kunt grootbrengen. Samen met deze update verschijnt de uitbreiding van Farming en Herblore naar 120. Er zullen nieuwe planten en bomen worden toegevoegd voor farming waarbij nieuwe potions en bommen worden toegevoegd aan herblore. Bommen zijn een goedje die een Area of Effect zullen triggeren. Hiermaa ken je bijvoorbeeld een groep monsters vergiftigen, een groep spelers healen en ga zo maar door. Deze update verschijnt al in november!

RuneFest Keynote
RuneFest 2019 at Farnborough International Exhibition and Conference Centre – David Portass/iEventMedia
Archaeology wordt de 28e skill in Runescape en brengt een hoop nieuwe content met zich. De meest significante daarvan is de komst van Relics. Relics zullen fungeren als een enorm krachtige passieve buff. Ook zal Archaeology zorgen voor nieuwe wapens, oude uitvindingen die kunnen worden versterkt door Invention en nog veel meer. De skill verschijnt in januari 2020 in de game.
Er werd nog veel meer aangekondigd voor RuneScape! Een korte tease naar de The Elder Godwars Dungeon, nieuwe quests, remasters, performance updates en de komst van Early Access voor RuneScape Mobile. Lees hier meer!
RuneScape Mobile
 

Farnborough

RuneFest vond wederom plaats in Farnborough. Hierdoor had het in grote lijnen dezelfde opbouw. De merchandise stand was op dezelfde locatie, de bar en de food stands op dezelfde locatie met dit keer iets meer zitplaatsen om te eten. Dankzij het gedraaide podium kon de ruimte voor het publiek een stuk beter benut worden dan vorig jaar. RuneFest had dit jaar ook een eigen WiFi hotspot waardoor je niet ieder half uur een nieuwe sessie moest starten op de WiFi van de locatie. Halverwege de tweede dag werkte de WiFi van RuneFest echter niet meer, maar het lijkt er in ieder geval op dat Jagex de feedback van het voorgaande jaar heeft verwerkt in deze editie.

Welcome
RuneFest 2019 at Farnborough International Exhibition and Conference Centre – David Portass/iEventMedia
 

Tot slot

RuneFest 2019 was wederom een groot succes. Ik blijf bij mijn eerste standpunt. Je moet het zelf echt even eerst ervaren. Pas dan kom je er achter hoe hecht de RuneScape community is. Bijna alle medewerkers van Jagex zijn aanwezig om een praatje mee te maken waaronder de grote legendes als Mod Mark, Mod Osborne, Mod Ash, Mod Archie en ga zo maar door. Clanmeetings, streamers, werkelijk iedereen komt samen om zijn of haar liefde voor de game en de community te uiten. Een prachtig zicht op een prachtig evenement. Tot volgend jaar!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation