6 juni 2023

Red Dead Redemption 2 PC Specs zijn bekendgemaakt

Het is ongeveer een week geleden dat Rockstar Games bekend heeft gemaakt dat Red Dead Redemption 2 naar de PC toe gaat komen. De game zal op 5 november op het nieuwe platform uitgebracht worden. Om spelers te helpen hun PC voor te bereiden op de launch heeft Rockstar de PC specificaties bekendgemaakt.

Red Dead Redemption 2 is een van de best ontvangen releases van 2018. De game kwam destijds als console exclusive de markt op en hierdoor heeft nog niet elke gamer van deze game kunnen genieten. Maar daar komt snel verandering in. Op 4 oktober heeft Rockstar Games namelijk aangekondigd dat het tweede deel van de Western game naar de pc gaat komen. De releasedatum van de PC-versie is 5 november. Dit betekent dat we nog ongeveer een maand moeten wachten voordat we met de game aan de slag kunnen gaan. Het is niet verrassend dat de PC port lang op zich heeft laten wachten. Het is namelijk ingewikkeld om een game goed te porten van de consoles naar een PC-versie. Er zijn al meerdere games geweest waarbij de PC-port lang niet zo goed was als de console versie. Laten we nu dus hopen dat de extra tijd die Rockstar Games erin heeft gestoken een goed resultaat oplevert.

PC specificaties

De belangrijkste informatie die je als PC-gamer wilt weten over een aankomende game zijn de benodigde specificaties. Je wilt namelijk weten of je PC wel sterk genoeg is om de game te kunnen draaien of dat het misschien tijd is voor een upgrade. Om deze reden heeft Rockstar Games gisteren de PC Specs van Red Dead Redemption 2 bekendgemaakt. En de specificaties voor de game vallen op zich best mee. Je hebt bijvoorbeeld minimaal een Nvidia GTX 770 of een AMD Radeon R9 nodig voor je videokaart. Dit zijn op zich videokaarten die betaalbaar zijn. Het is echter wel opvallend dat het spel erg veel ruimte in beslag zal nemen. Red Dead Redemption 2 zal namelijk 150 GB van je harde schijf vragen. Hieronder volgt een lijst met alle PC specificaties (Bron):
Minimum Specifications:

 • OS:  Windows 7 – Service Pack 1 (6.1.7601)
 • Processor:  Intel® Core™ i5-2500K / AMD FX-6300
 • Memory:  8GB
 • Graphics Card:  Nvidia GeForce GTX 770 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB
 • HDD Space:  150GB
 • Sound Card:  DirectX compatible

Recommended Specifications:

 • OS:  Windows 10 – April 2018 Update (v1803)
 • Processor:  Intel® Core™ i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
 • Memory:  12GB
 • Graphics Card:  Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB
 • HDD Space:  150GB
 • Sound Card:  DirectX compatible