15 april 2024

Stadia op Pixel op launch alleen met WiFi

Onlangs heeft Google de release datum voor Stadia aangekondigd. Vanaf 19 november worden de Founders Editions geleverd aan pre-orders. Founders zijn de eerste die aan de slag mogen met Google Stadia. Het platform wordt beschikbaar via Chromecast Ultra, PC/Laptop en Pixel 2, 3 en 4.

Pixel is Google’s eigen telefoonmerk en deze toestellen zullen vanaf lancering gebruikt kunnen worden als Stadia scherm, maar enkel via WiFi. De reden voor deze beperking ligt voorlopig nog op het sturen van de optimale ervaring voor gebruikers. Stadia lanceert volgende maand met een aantal beperkingen. Deze beperkingen vervagen langzaam na de lancering van de dienst. Zo wordt de traditionele Chromecast ondersteund en kunnen spelers later ook via andere smartphones spelen.
Google ondersteund bij de lancering enkel de Pixel als telefoonmerk omdat zij deze uitvoerig hebben kunnen testen. Ondanks je op een telefoon speelt zou je er weinig van moeten merken. Het werkt precies hetzelfde als dat je via PC of Chromecast speelt.

“You can’t really tell the difference other than the screen is small. Everything performs the same as it would on a laptop or on your TV. It’s pretty immersive. You’re probably not going to be moving most of the time, or you personally won’t be moving.”

Een ander interessant nieuwtje is dat de Stadia controller bij lancering enkel draadloos werkt via Chromecast Ultra. Indien je via Pixel een laptop of PC speelt, moet je de kabel aansluiten. Het mogen duidelijk zijn dat er nog genoeg beperkingen worden ingesteld zodat spelers eerder geneigd zijn om via Chromecast Ultra te spelen. Dit apparaatje zorgt tijdens de lancering voor de beste ervaring. Verdere ondersteuning en meerdere features volgen na de lancering.
Heb jij de Founders editie op de pre-order staan en hoop jij vanaf 19 november aan de slag te kunnen gaan met Stadia? Founders kunnen vanaf de eerste dag al genieten van de Destiny 2 Collection die voor niks in het Pro abonnement gebundeld zit. In Nederland is de Founders Edition onlangs uitverkocht.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →