27 februari 2024

Esports: Worlds 2019, Fnatic en Splyce uitgeschakeld

De kwartfinales van Worlds 2019 is het eind station voor Fnatic en Splyce. In wat vooral voor Fnatic een teleurstellende kwartfinale werd, is het slechts G2 Esports die zich een weg baande naar de halve finales. Hiermee houdt Europa en de LEC nog meer één team over van de drie. In de halve finales staan nu nog de twee Chinese teams Funplus Phoenix en Invictus Gaming, het Koreaanse SK Telecom T1 en G2 Esports.

Worlds 2019
Madrid, Spain – October 27: — during Worlds 2019 Quarterfinals at Palacio Vistalegre on October 26, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Colin Young-Wolfl/Riot Games)
Op zaterdag werd er afgetrapt door het Koreaanse Griffin tegen Invictus Gaming. De kwart finale begon goed waarbij de eerste twee games zeer dicht bij elkaar lagen. Wat dat betreft stelt Worlds 2019 zeker niet teleur qua spanning. De games waren spannend maar Invictus Gaming wist het tot match point te komen. In de derde game knokte Griffin terug en verkleinde de achterstand. Echter in de vierde game sloeg Invictus Gaming alsnog toe. Daarna was het tijd voor Fnatic tegen Funplus Phoenix. Fnatic werd in de eerste game volledig outdraft en maakte geen schijn van kans. In de tweede game lagen de kansen wat meer gelijk, maar Funplus Phoenix bleek weer de sterkere te zijn. Fnatic knokte nog met een sterke game terug maar het mocht al niet meer baten. De vierde game overrompelde Funplus Phoenix Fnatic en plaatste zich daarmee voor de halve finale.
Zondag waren de andere twee teams uit Europa aan de beurt tijdens de kwartfinales van Worlds 2019. Splyce nam het op tegen SK Telecom T1 en leek vooraf al vrij kansloos om de halve finale te behalen. En dit was voor een groot gedeelte waar. Splyce verloor kansloos de eerste twee games, maar verraste vriend en vijand door de derde game spontaan te winnen. Maar SKT herpakte zich in de vierde game en maakte korte metten met Splyce. G2 Esports was daarna de laatste hoop voor Europa. In de eerste game werd er overtuigende gewonnen van Damwon Gaming. In de tweede game probeerde G2 een andere tactiek. Die pakte alleen niet zo goed uit en Damwon Gaming pakte die game. Hierna leek het erop of G2 het wel genoeg vond. In de twee games die volgde, domineerde G2 Esports over Damwon Gaming en plaatste zich zo voor de halve finale.