20 april 2024

Fallout 76 komt met betaalde servers

Het probleemkind van Bethesda, Fallout 76 blijft altijd in het nieuws op poppen met goed en soms minder goed nieuws. Waar deze nieuwe membership onder valt is geheel aan jou, is het een goed iets of juist een idiote stunt om de laatste game een nieuwe boost in de verdoemenis te geven?

Fallout 76 komt met zijn laatste update met de Fallout 1st. Wat houdt Fallout 1st in? Het is een premium membership wat volgens de game ‘Fallout 76 zijn experience verbetert’… En een premium membership is natuurlijk niet gratis zoals je misschien al had bedacht. Maar wat krijg je nou met een Fallout 1st. Een private server helemaal voor jou alleen. En voor zeven andere vrienden, jullie eigen eilandje in de radioactieve zee dat Fallout 76 is.
Verder ontvang je bij die server een scrapbox waar je oneindig veel scrap in kan bewaren, zodat je altijd components hebt om te maken en te repareren. Hou je van kamperen, want dat zou goed uitkomen. De membership geeft je ook een tent. In deze tent zit je eigen scrapbox, een plek om te slapen en nog wat belangrijke survival zaken. Deze tent kan je overal op de map plaatsen, dit wordt dan een nieuw fast travel punt op de map. Dit met je huis meegerekend, je bezit nu over twee gratis punten om naartoe te gaan. Hou je van spenderen in de Atomic Shop? De Premium Membership verschaft je namelijk 1650 Atoms per maand dat je de membership bezit. Deze in-game currency kan je weer spenderen voor skins, meubels en andere toffe items in de shop. Tot slot krijg je een Ranger Armor outfit, een aantal icons en emotes. Deze laatste items zijn dan ook membership only items. Kan je flexen tegenover Vault Dwellers die geen membership aanschaffen!
Fallout 76
Wanneer jij een Fallout 1st membership afsluit kan jij dus je eigen server opzetten. Vervolgens nodig je zeven van je beste maten uit om met je mee te spelen op je server. Deze spelers hoeven géén premium gebruikers te zijn en hoeven alleen Fallout 76 te hebben. Je kan ze uitnodigen in de server of je maakt een squad in een normale server. Wanneer je dan switcht naar je privé server worden de andere spelers automatisch meegenomen. De server blijft online tot de host offline gaat, dan verdwijnt de wereld tot de host weer gaat spelen. Ook laat Bethesda doorschemeren dat ze willen gaan werken met MODS op de private servers.
Word zelf een member van Fallout 76, één maand kost €14,99. Ga je liever meteen voor de long-term relatie dan kan je een 12 maanden membership afsluiten voor €119,99. Bethesda gaat dan uit van een ruwe €10,00 per maand. Een jaar afsluiten maakt dus dat je een korting krijgt van 34%. Bethesda is ook niet de eerste game waar je een server kan aanschaffen. Games zoals RUST en Minecraft kwamen ook met eigen servers op de markt.
Vind jij het waard om een eigen server aan te schaffen of speel je liever op de publieke Fallout servers? Laat het ons weten in de comments!

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →