25 mei 2024

Playerunknown's Battlegrounds komt met update 5.1

Voor wie het Battle Royale gerne kent is uiteraard bekend met Playerunknown’s Battlegounds. Dé B.R. game voor de competitieve spelers onder ons. Een game wat ook met veel liefde wordt bijgehouden door de ontwikkelaars, makers die ook zeker naar de spelers luisteren. Met de nieuwste patch notes, 5.1, zijn er weer een aantal grote veranderingen doorgekomen. Wij geven je hier de leukste in’s en out’s.

Pak jij nou ook eens een melee wapen op om early game een kans te hebben? Of draag je er standaard eentje bij je maar vond je hakken en zagen toch wat eenzijdig in Playerunknown’s Battlegounds? Miste je iets wanneer je een machete vast had? Wij ook, dus is er nu de optie om je melee wapens door de map te keilen! Je kan nu ook meerdere melee wapens oppakken en meenemen in je rugzak. Kom je een vijand tegen en wil je die afmaken? Zorg dan dat je je melee wapen vasthoudt en druk op rechtermuisknop. Even richten en gooien maar! De wapens doen het meest damage op 15 meter. Het maximale wat je kan halen is veertig meter.
Playerunknown's Battlegounds
Heb je soms in de game dorst? Geen paniek! Er spawnen nu vending machines in de mappen Miramar en Camp Jackal. In Miramar moet je altijd goed om je heen kijken of je een wilde vending machine spot, deze geven namelijk echte dorstlessers! Deze machines geven een geheel nieuwe looting ervaring door blikjes energiedrank te verschaffen. Als je geluk hebt zelfs meer dan één! Maar, om het nog mooier te maken kan je ook nog eens pijnstillers krijgen uit de vending machines. Mocht je aan het wachten zijn op je blikje en je wordt beschoten, dan kan je uiteraard schuilen achter deze machine. Er is alleen één klein dingetje, de machines zijn beschermt tegen het jatten van blikjes. Ze hebben dus een speciaal afweermechanisme! Schuilen op eigen risico…
De Win94, een wapen dat voor de één aansluit en voor de ander niet is weggelegd. Dit wapen krijgt een nieuwe rol in Playerunknown’s Battlegounds. Het wapen zal niet meer te vinden zijn in alle mappen van het spel. De Win94 zal een Miramar only wapen worden, alleen daar is hij dus nog te vinden. Ook zal het wapen een scope krijgen vanaf nu. Het wapen wordt uitgerust met een 2.7x scope, deze is niet te vervangen of te verwijderen. Of dit een verbetering zal zijn, is aan jou!
Playerunknown's Battlegounds
Tot slot willen we je inlichten over een ander, super handig, nieuwtje van de game. Vanaf deze update kan je ook spullen naar je teamgenoten gooien! Als teamgenoot kan je vragen om bijvoorbeeld items die hitpoints terug geven. Dit komt dan boven het hoofd van de genoemde speler te staan en dan krijgen de andere spelers de optie om deze naar de zwakke speler te gooien met ‘F’. Er zit een maximum aan het gooien, tot vijftien meter kan je je team helpen. Bij het doen van acties, zoals rennen, kan het zijn dat de spelers mis gooien. De items landen dan in de buurt van de vragende speler. Dit zal ontzettend handig zijn bij spannende teamfights, wanneer jullie verspreid zitten tussen de bomen en rotsen, help a teammate out!
Voor alle updates en aanpassingen kan je terecht op de website van Playerunknown’s Battlegrounds. De update is live op de PC zowel als de consoles PlayStation 4 en de Xbox One.
 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →