20 februari 2024

Esports: Worlds 2019 halve finales

Komende weekend gaat Worlds 2019 verder met de halve finales. Na een teleurstellende kwartfinales voor de LEC, is alleen G2 Esports nog over van de drie teams. Zij wisten als enige uit Europa zich te plaatsen voor de halve finales. G2 Esports wordt vergezeld door het Koreaans SKT en de Chinese Funplus Phoenix en Invictus Gaming. Dit zijn de huidige Worlds Champion en de nummer één van de drie grootste regio’s. Er kunnen maar twee teams door naar de finale. Vandaag blikken we vooruit op beide halve finales.

Op zaterdag starten we de halve finales van Worlds 2019 met de confrontatie van de twee teams uit China. Funplus Phoenix en Invictus Gaming gaan de strijd met elkaar aan voor de plek naar de finale. Funplus Phoenix was vorige week in de kwartfinale te sterk voor Fnatic. Invictus Gaming op hun beurt waren te sterk voor de Koreaanse Griffin. Beide teams zagen er heel goed uit in de kwart finales. Hierdoor wordt het nog lastiger om te voorspellen wie van de twee teams doorgaan. Funplus Phoenix heeft de beter botlane en jungler in hun team, terwijl Invictus Gaming de betere toplaner en midlaner hebben. Afhankelijk van welke lanes er in vorm zijn zal de doorslag geven voor deze halve finale.
Zondag is het dan de dag dat de Europese fans weer gespannen op hun stoelen kunnen gaan zitten. Worlds 2019 halve finale op zondag wordt een gevecht tussen G2 Esports en het Koreaanse SKT. Beide teams overtuigde in de kwart finale, maar we zagen toch wat minpuntjes bij SKT. Hoewel G2 Esports een game verloor van Damwon Gaming, was het SKT die een game verloor van Splyce. En als we Splyce tegenover Damwon Gaming zetten, dan is Damwon Gaming vele malen sterker dan Splyce. Als we dit meenemen naar de halve finale, kunnen we alleen maar hoop hebben voor een goede afloop voor G2 Esports.