25 februari 2024

Esports: G2 Esports naar finale van Worlds 2019!

De halve finales van Worlds 2019 zijn voorbij, en G2 Esports heeft zich weten te plaatsen voor de Finale! Voor de tweede keer op rij weet een Europese team zich te plaatsen voor de finale van Worlds 2019. Naast dat wist ook China voor de tweede keer op rij te plaatsen voor de finale. Funplus Phoenix wist zich door de halve finale te  vechten en zijn volgende week de tegenstander voor G2 Esports.

G2FPX
Madrid, Spain – November 3: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 3, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
Worlds 2019 blijft leveren qua finales. De kwart finales waren al een genot om naar te kijken en zo ook de halve finales. Beide halve finales waren vanaf minuut één spannend. Op zaterdag begon de halve finale met de Chinese onderlinge confrontatie. Huidige Worlds Champion Invictus Gaming speelde tegen de kampioen van China Funplus Phoenix. Als het één ding is wat we weten van de Chinese teams, dan is het wel dat ze graag continue willen vechten. En dat zagen we ook in de halve finale. Beide teams waren continue bezig met team fights en kleine fights over de map. Het was Funplus Phoenix echter die elke keer de fights wist te winnen. Invictus Gaming wist niet de juiste teamfights te winnen en verloor hun kans op de finale.
Funplus Phoenix
Madrid, Spain – November 2: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 2, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)
G2 Esports en de Koreaanse SKT namen het zondag tegen elkaar op in de andere halve finale. Deze halve finale was een stuk rustiger qua teamfights dan die van zaterdag. G2 Esports en SKT kozen meer voor de objectives in de game. Rond deze objectives kwamen de teamfights pas opgang. De serie ging heen en weer tussen beide teams. G2 Esports won de eerste game waarna SKT de tweede game pakte. Daarna kwamen twee games die heel erg close waren. Caps de midlaner van G2 Esports outperformde SKT en zorgde ervoor dat G2 Esports zich plaatste voor de finale. En hiermee hebben we nog steeds hoop in de EUphoria.
G2 Win
Madrid, Spain – November 3: — during Worlds 2019 Semifinals at Palacio Vistalegre on November 3, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Michal Konkol/Riot Games)