14 april 2024

Nieuwe Pokemon Sword en Shield controversie

Het is geen geheim meer dat Gamefreak veel gemengde reacties krijgt over het missen van een boel Pokemon in de nieuwe games die vrijdag uit gaan komen. Nu lijkt het erop dat er nieuwe controversie gaande is, dit maal over de models gebruikt voor de pocket monstertjes in de games.

#Dexit, #NationalDex, #ThankYouGameFreak en #GameFreakLied. Dit zijn de vier grote hashtags die Twitter, Instagram en Reddit overnemen. Het missen van meer dan de helft van alle Pokemon in Sword en Shield was al een flinke klap voor de hardcore community, maar er zijn meer probleempjes aan de horizon. Er zijn wat wat leak streams en video’s gaande op YouTube voor de game, gepost door mensen die hem eerder hebben kunnen krijgen omdat ze of pers zijn, of door foutjes van de lokale winkels. Ook deze streams brengen gemengde reacties met zich mee. Je hebt de kant die de game er grafisch goed uit vind zien en die vinden dat er genoeg innovatie en nieuwe features te vinden valt. Aan de andere kant staan de mensen die vinden dat GameFreak heeft gelogen, voor het hergebruiken van models uit Sun en Moon voor de 3DS.

GameFreak Pokemon Sword Shield
Wit is SwSh, zwart is UsUm

Big Oof?

GameFreak zou gezegd hebben dat ze de models voor de Pokemon Sword en Shield games vanaf de grond hebben opgebouwd (via VideoGamesChronicle), en dat dit een grote reden is voor het weglaten van veel van de geliefde beestjes. Alsof de National Dex controversie al niet groot genoeg was, zijn de fans nog bozer op de makers van de games. Dit brengt nog meer gemengde reacties op Reddit en Twitter. Deze boze fans eisen bijna dat de game uitgesteld word, zodat dit veranderd kan worden. Helaas is het daar al te laat voor, gezien er al veel winkels zijn die de game binnen hebben. Dit kan grote gevolgen hebben voor de algehele verkoopcijfers voor de games.
Wij laten jullie binnenkort in onze review weten hoe wij denken over de controversie, evenals of de game het alsnog waard is als je dit niet zwaar zou tellen. Laat ons in de comments even weten wat jij vind!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →