15 april 2024

Blog: Heroes Dutch Comic Con

Zaterdag 23 november was het zo ver, Peter en ik mochten naar onze eerste Heroes Dutch Comic Con ever! We hadden hem al aangekondigd, maar nu zijn we er geweest. En wat hadden we er zin in. Veel vrienden in onze omgeving gaan al jaren, en ieder jaar zeg ik; ‘Ja, ik ga deze keer ook!’. Maar helaas kwam het er dan niet van of was ik net te laat. Dit jaar zou anders worden, en dat klopte. Wij van intheGame mochten naar de wintereditie van HDCC. Dit waren onze avonturen…

Als je naar zo’n groots evenement zoals Heroes Dutch Comic Con gaat is het altijd handig om op tijd te zijn. Dan kan je de gehele dag spenderen aan rondlopen, kletsen en vooral kijken. Ik moest even op mijn lieftallige collega wachten en kon zo iedereen zien die naar binnen liepen. En jongens, wat waren jullie mooi! Ik heb geheel de dag rondgelopen en kleine kreetjes van enthousiasme geslaakt als ik weer een prachtige Neeko (League of Legends) zag of een coole Vault Dweller (Fallout reeks) spotte. Ook onder het eten of even ergens zitten kon ik mij niet vervelen. Hoeveel tijd, energie en humor de mensen hadden gestoken in de Cosplays was geweldig!
Heroes Dutch Comic Con
Als pers mocht je via een andere ingang naar binnen, hier kwam je uit op het merchendise gedeelte van de Heroes Dutch Comic Con. Een gigantische hal vol met stands met allemaal toffe hebbedingetjes voor je collectie. Of je nou zocht naar shirts van je favoriete K-pop band of naar die ene Funko Pop die nog miste in je verzameling, voor iedereen was er wel wat. Omdat het evenement net open was en wij direct een short cut hadden genomen naar dit gedeelte konden Peter en ik in alle rust langs de stands slenteren. Ik was opzoek naar nieuwe dobbelstenen voor Dungeons and Dragons en Peter nog naar League of Legends spullen. Gelukkig waren er in ieder geval drie stands met verschillende dices en zat stands met Funko Pops voor Peter, dus we konden ons hart op. We hebben alles gezien, zo ook de booths met kunstenaars op HDCC. Waar mensen hun eigen creaties verkochten maar soms ook aan het werk waren met nieuwe creaties, dat was heel tof om te zien. Zoveel creativiteit om ons heen!
Heroes Dutch Comic Con
De gehele beurs was groots opgezet. Genoeg om bij te kijken en te onderzoeken. Zo stond er de auto van Knight Rider en de vliegmachine van Despicable Me, met Gru er in! Ook was er, uiteraard, veel aandacht geschonken aan Star Wars. Van grote replica’s tot aan prachtige pakken. Voor de Star Wars fans was het extra speciaal. We hebben gekeken bij de stripboeken afdeling waar er ook strips uit Nederland waren, van die gouwe oude strips. Maar ook de nieuwe en de tekenaars waar je een handtekening van kon krijgen of een praatje mee kon maken. Op de tweede verdieping hebben we staan kijken naar stoere Jedi’s in training bij het vechten, we hebben een veel belovende nieuwe generatie gezien. Dat gaat wel goed komen! En ook voor de lunch was alles goed geregeld. Heroes Dutch Comic Con zorgt dat er voor iedereen wat is, genoeg voor alleseters en ook zat voor vegetariërs en veganisten. Top!
Heroes Dutch Comic Con
We zijn de conventie zo’n drie keer overgelopen (zo’n ruwe 10 kilometer gelopen) maar waar we het langst zijn blijven hangen is toch wel het game gedeelte. De games die er stonden, zoals Borderlands 3, hadden we al wel gezien. Maar er stonden ook wat nieuwe games en er waren leuke activiteiten. Zo hebben we een tijd staan kijken en praten bij de nieuwe game Woven. Een ontzettend schattig spel waar alles gebreid is. Te spelen op de PC, PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. Je speelt een kleine olifant met zijn sidekick een robot vuurvlieg die de wereld moet beschermen. De speler moet dan blauwdrukken vinden om jezelf aan te passen en zo puzzels op te lossen. Een leuke game voor rond de tien jaar, maar ook leuk om samen te spelen! Super schattig en zeker een game om een keer te checken. Ook hebben we staan kijken bij de vele arcades die er stonden, nostalgie!
Heroes Dutch Comic Con
Ook werd er League of Legends gespeeld door het Nederlandse team mCon esports. Daar zagen Peter en ik nog twee mooie plekjes voor aan dus zijn we maar even gaan zitten (tevens hadden voetjes die een beetje moe waren). Er werden potjes gespeeld van twee spelers tegen twee. Om de game te winnen moesten dan twee kills gemaakt worden of 100 minions gefarmd zijn. Er werden spelers uit het publiek gehaald en zij moesten dan tegen de profs. Later werd het teams van twee waar dan één speler uit het publiek bij zat en één mCon speler en dat ook in het andere team. Het was leuk om te zien hoe sportief iedereen was en hoe veel lol er werd gemaakt op deze manier. Met twee ervaren shoutcasters was het een leuke activiteit om bij te wonen.
Heroes Dutch Comic Con
Na de League of Legends potjes kwam er een Q&A met twee stemacteurs van Overwatch. Wij spelen de game zelf en ik ben geïnteresseerd in stemacteren, dus hadden we mooi plekken voor aan om alles goed te zien. We mochten Jonny Cruz, de stem van Lúcio, en Boris Hiestand, de stem van Sigma, vragen stellen en luisteren naar hun verhalen. Dit is een veel voorkomend concept bij Heroes Dutch Comic Con. Er zijn door de dagen heen veel Q&A’s met filmsterren, acteurs uit series en bijvoorbeeld dus stemacteurs waar jij je vragen kan stellen en er ook echt de tijd wordt genomen voor een antwoord. Er werden ontzettende leuke en creatieve vragen gesteld en het was erg vermakelijk om bij te wonen. Een echte aanrader dus!
Heroes Dutch Comic Con
Al met al was het een ontzettende leuke dag op de Heroes Dutch Comic Con! Zeker iets om naar toe te blijven gaan en ook voor jou een aanrader. Of je nou van stripboeken, films, series, Cosplay, kunst, muziek, bordspellen of games houdt, het is er écht allemaal! Voor het volgende evenement houd je de website van HDCC goed in de gaten, dan kan jij er ook bij zijn.
Bedankt Dutch Comic Con!
~ Ellen
 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →