25 mei 2024

Google reageert op Stadia ophef: "Het wordt beter"

Eén van de grote verkooppraatjes van Google tijdens de Stadia aankondiging was 4k resoluties op 60fps. Stadia is ondertussen al een weekje op de markt, maar 4k 60 fps ontbreekt op vrijwel elke titel. Hoe kan dat?

Vooropstellend laat Google weten dat Google Stadia is gebouwd om 4k 60fps te ondersteunen. Google geeft de ontwikkelaars van de betreffende games echter alle touwtjes in handen. Zij mogen bepalen hoe ze hun game willen aanbieden via Stadia. Op dit moment zien we bijvoorbeeld dat Destiny 2 op medium settings draait. Toch laat Google weten dat het waarschijnlijk alleen maar beter gaat worden. Hier beneden volgt hun statement:

“Stadia streams at 4K and 60 FPS – and that includes all aspects of our graphics pipeline from game to screen: GPU, encoder and Chromecast Ultra all outputting at 4k to 4k TVs, with the appropriate internet connection. Developers making Stadia games work hard to deliver the best streaming experience for every game. Like you see on all platforms, this includes a variety of techniques to achieve the best overall quality. We give developers the freedom of how to achieve the best image quality and framerate on Stadia and we are impressed with what they have been able to achieve for day one.”
“We expect that many developers can, and in most cases will, continue to improve their games on Stadia. And because Stadia lives in our data centers, developers are able to innovate quickly while delivering even better experiences directly to you without the need for game patches or downloads.”

Google lijkt de handen van de zaak af te nemen en het hele probleem te verschuiven naar de aanbieders van de content. Als we Google’s woord (opnieuw) moeten geloven, gaan we snel visuele verbeteringen zien in de content op Stadia.
Ben jij al aan de slag gegaan met de game streaming service van Google?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →