1 maart 2024

Godzilla vs Kong is uitgesteld naar eind 2020

Godzilla vs Kong is uitgesteld naar eind 2020. Dat hebben ze gisteren bekendgemaakt op hun Twitterpagina. De film zou oorspronkelijk op 22 mei 2020 uit gaan komen, maar is verplaatst naar 20 november 2020.

De fans van Godzilla vs Kong krijgen vandaag slecht nieuws te horen. De film gaat namelijk uitgesteld worden. Het is al eerder gebeurd dat de releasedatum van de film veranderde, maar in eerste instantie werd de film vervroegd. Hij kwam namelijk oorspronkelijk op 29 mei uit, maar werd toen vervroegd naar 22 mei. Vandaag horen we echter dat de film toch niet op tijd klaar zal gaan zijn voor de geplande releasedatum. De film zal nu uitkomen op 20 november 2020. Dit is precies een half jaar later dan de initiële releasedatum gepland stond. Hopelijk betekent het uitstellen van de film wel dat we een beter eindproduct krijgen.

 Development

Godzilla vs Kong was een film waar in eerste instantie niet van verwacht werd dat we hem nog zouden gaan zien. De 2 karakters waren namelijk niet onderdeel van dezelfde studio. Dat veranderde echter in 2015 toen Warner Bros de film Kong: Skull Island mocht produceren. Vanaf dat moment begonnen de speculaties op gang te komen dat er mogelijk een film zou komen, waarin beide karakters de confrontatie aan zouden gaan. En in 2015 werd dat ook al meteen aangekondigd. Godzilla vs Kong zal geen remake betreffen van het orginele gevecht tussen de 2, die in 1962 al op film is uitgebracht. Dit werd door de makers al snel aangegeven. In 2017 kregen we te horen dat de film uit zou gaan komen en gisteren werd bekend dat de film uitgesteld werd naar het einde van volgend jaar.
Godzilla vs Kong zal vanaf 20 november 2020 in de bioscoop te zien zijn.