23 april 2024

LoL All Stars toernooi als afsluiter van het jaar

Komende weekend wordt het jaar van esports voor League of Legends afgesloten met de traditionele All Stars toernooi. Tijdens dit toernooi zullen beroemde persoonlijkheden en pro spelers het tegen elkaar opnemen. Vanuit elke regio komt er een afvaardiging van spelers. De persoonlijkheden zijn gekozen door Riot Games zelf. De pro spelers zijn bepaald door het stemmen van de fans.

Het All Stars toernooi, is een toernooi waarin pro spelers het opnemen tegen elkaar. Zij krijgen daarbij hulp van bekende persoonlijkheden van League of Legends. Uit Amerika zien we bijvoorbeeld bekende streamers zoals Tyler1, RedMercy, Yassuo en Scarra. Uit elke regio zijn er pro spelers en bekende persoonlijkheden aanwezig. Namens Europa zullen er vier pro spelers afreizen naar Las Vegas: Bwipo, Caps, Jankos en Mikyx. Zij krijgen gezelschap van maar liefst elf persoonlijkheden: Annchirisu, Noway, JustJohnny, Jacky, Manute, Melon, Nervarien, Sologesang, Evangelion, Narkuss en Lothar.
Het All Stars toernooi gaat donderdagnacht van start en zal op zaterdagnacht eindigen. Tijdens het toernooi worden er diverse show matches gespeeld. En voor het eerst zien we ook show matches van de nieuwe game mode van League of Legends: TFT. Winnaars van het TFT toernooi winnen een geldbedrag voor hun goede doel organisatie. De andere show matches zal bestaan uit de regionale rivalen strijd zoals NA tegen EU. Maar ook fun modes worden er gespeeld. Denk hierbij aan Assassins only, tandem matches waarbij de één de muis bestuurd en de ander de toetsenboord. En we kunnen kijken naar een gezellige potje URF. Kortom genoeg leuks om naar te kijken.
Maar er zal ook een wat serieuze toernooi worden gespeeld op het All Stars toernooi. Het 1v1 toernooi is toch datgene wat voor de pro spelers belangrijk is om te winnen. Want wie wil nou niet de beste speler zijn van het toernooi? Caps uit Europa zal alles aan doen om zijn titel van vorig jaar te verdedigen.