21 april 2024

Dead by Daylight komt met nieuw hoofdstuk!

Eerder lieten wij onze online horror spelers kennis maken met de cryptische trailer van het nieuwe hoofdstuk van Dead by Daylight. Een trailer die een klein beetje informatie los liet maar niet genoeg zodat wij konden raden wat of wie het zou zijn. Wie is de nieuwe killer? Of was het een oude re-work van een killer die we al hadden. Nu hebben de makers de lore en trailers gedropt en kunnen we eindelijk stoppen met gissen!

Dead by Daylight, de online, asymmetische horrorgame waar je rustig uurtjes zoet mee kan zijn. Speel als de moordenaar en zorg dat geen één speler je overleeft en ontsnapt. Maar het spelers onmogelijk je generatoren te repareren en slacht iedereen in koele bloeden af… Of speel als survivor en overleef de bloeddorstige moordenaar. Repareer met je team alle generatoren zodat de poorten openen. Of wacht tot de spelers dood zijn en zoek naar de hatch, zolang je maar de killer te snel af bent. Wat je ook leuk vind om te spelen, de makers hebben voor iedereen wat wils. Met een groot assortiment aan verschillende killers en survivors met ieder zijn of haar sterke perks blijft het een dynamisch spel om te spelen. Speel met vrienden of met spelers van over de hele wereld en span samen tegen de dodelijkste karakters zoals de Nurse, Doctor en nu dan ook Oni.
Dead by Daylight
Het hoofdstuk is nog niet beschikbaar op de website, dus wat de perks mogen zijn weten we nog niet. Wel weten we met wie we generatoren gaan fiksen en met wie we spelers gaan vermoorden. Yui Kimura is de nieuwste overlever in het spel. Een stoere bikerchick dat haar jeugd spendeerde met het racen op scooters. Later verdiende ze haar geld met straatraces met grote motoren. Haar snelle reflexen maakte dat ze één van de beste en meest bekende racers van de onderwereld was. Zo kreeg ze ook last van een vervelende stalker. Op een nacht komt ze oog in oog te staan met deze verschrikking en ter nauwe nood ontsnapt ze aan de dood. Vanaf nu streed ze niet alleen voor de winst maar ook voor vrouwen in hetzelfde schuitje. Met een grote gang die ze onder zich had en een missie deed ze nog altijd aan straatraces, tot ze op een dag op de motor stapte en dacht dat ze met een race bezig was. Maar niets bleek wat het was en zo begon haar Dead by Daylight avontuur…
Dead by Daylight
De nieuwe moordenaar is The Oni. Een jonge Kazan Yamaoka had een grote voorliefde voor katana’s en Samurais. Om zijn familie eer aan te doen streed hij tegen nep Samurais en deed hij er alles aan om deze bloederig te verwijderen van de aarde. Met de gedachte iets goed te doen was hij niet blij met zijn nieuwe bijnaam; Oni-Yamaoka’ de rageful Samurai. Woest was hij want dit deed zijn naam en die van zijn familie geen eer aan. De bijnaam was hem gegeven door een Lord, die Lord had zo wel zijn lot bezegeld. Met zijn leven moest hij het bekopen en Kazan bleef moorden, hij werd steeds bloeddorstiger. Tot een dag dat hij werd belaagd door tientallen boze boeren. Kwaad omdat hij hun Lord had gedood. Kazan vocht maar de boeren bleven maar komen met hun hooivorken en scherpe zeisen. Het laatste wat hij voelde was dat er keer op keer op hem werd ingestoken, tot hij het begaf en stierf. Nooit was zijn lichaam terug gevonden, alleen zag met een donkere mist…
In December 2019 komt het Dead by Daylight hoofdstuk uit. Ben jij klaar voor?

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →