29 mei 2024

Rocket League verwijdert Loot Boxes en de community is boos

Rocket League, de populaire voetbal-race-game, heeft besloten om alle loot boxes te verwijderen om zo een meer transparant ”Blueprint” systeem te introduceren. Fans zijn aardig boos om hoe dit allemaal eraan toe gaat.

Loot Crates in Rocket League veranderden in Unrevealed Blueprints en alle Keys en Decryptors in Credits en Bonus Gifts. Met die credits kan je cosmetics kopen in de item shop. Spelers zijn niet direct boos om het feit dat het welbekende gok-systeem uit de game verwijderd is. Nee, spelers zijn boos omdat de cosmetics nu rete-duur zijn geworden. Redditors zijn over de rooie en dat laten deze spelers maar al te graag weten. Misschien ook wel terecht, gezien veel developers en studio’s het verwijderen van Loot Boxes zien als een manier om gok-elementen om te zetten naar astronomisch hoge prijzen.
rocket league loot
Als je in Rocket League eerst 23 keys gekocht hebt, dan krijg je nu 23 items. Een item kan flink wat waard zijn, dus dat is an zich niet zo’n ramp natuurlijk. Maar, spelers zijn boos omdat de developers items verwijderen of rechtuit niet in de store plaatsen en om de hoge prijzen van bestaande items. Psyonix zal hier als kleinere developer waarschijnlijk nog wel met een reactie op gaan komen.
Wel zijn we benieuwd wat jouw mening hierover is! Ben jij een Rocket League speler, of heb je gewoon een mening erover? Laat het dan even weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →