25 mei 2024

G2 Esports verslaat rivaal Fnatic in de LEC

G2 Esports heeft zijn koppositie verstevigd door zijn rivaal Fnatic te verslaan in de LEC. In de match of the week wist Fnatic het niet voor elkaar te krijgen om G2 Esports zijn eerste verlies van het seizoen te geven. De match zat vol spektakel met genoeg actie over de hele map. Echter was het G2 Esports die continue één of twee stappen voor liepen op hun tegenstander. In de mid game was het kwaad geschiedt toen Fnatic een aantal verkeerde calls maakte. Hiermee leidt G2 Esports de competitie met twee punten verschil op de nummer twee op de lijst.

LEC
LEC Photo’s credits to LoLEsports and Riot Games.
Naast de rivalenstrijd van G2 Esports en Fnatic in de LEC, waren er ook nog een paar andere games aardig om te zien. Misfits Gaming wist zijn goede lijn voort te zetten. Het team van de Nederlander Febiven versloeg dit weekend het zwakke Schalke 04. Maar de dag erna werd er ook in een spannende game gewonnen van Origen. Het rookie team MAD Lions wist van het andere rookie team Rogue te winnen en van de ervaren team SK Gaming. Misfits Gaming, MAD Lions, Origen en Fnatic delen de tweede plaats met een 4-2 score. De rest van de stand kunnen jullie hier terug vinden.

SK Gaming MAD Lions
Misfits Gaming Schalke 04
Fnatic Excel Esports
Team Vitality Origen
Rogue G2 Esports
Schalke 04 SK Gaming
Excel Esports Team Vitality
MAD Lions Rogue
Origen Misfits Gaming
G2 Esports Fnatic

Komend weekend mag het team van Febiven, Misfits Gaming, zijn krachten meten met G2 Esports. G2 Esports lijkt niet te stoppen en zal zeker de favoriet zijn om deze game te winnen. Daarnaast wordt het voor MAD Lions een zwaar weekend. Zij spelen tegen twee concurrenten die met hun de tweede plaats delen. Op vrijdag wacht hun Origen en op zaterdag Fnatic. Schalke 04 en Team Vitality hebben nog steeds geen winst kunnen boeken. Ook komende weekend ziet hun schema er dramatisch uit. Team Vitality speelt tegen Fnatic en Misfits Gaming. Schalke 04 neemt het op tegen Rogue en G2 Esports.

LEC
LEC Photo’s credits to LoLEsports and Riot Games

Speelschema LEC week 4

MAD Lions Origen
Excel Esports SK Gaming
Team Vitality Fnatic
Rogue Schalke 04
G2 Esports Misfits Gaming
Misfits Gaming Team Vitality
SK Gaming Rogue
Schalke 04 G2 Esports
Origen Excel Esports
Fnatic MAD Lions