25 februari 2024

Team Liquid schiet te kort in de LCS

Team Liquid is na twee jaar van dominantie uitgeschakeld in de LCS. In een teleurstellende spring split wist Team Liquid het seizoen niet te redden. Op de eerste dag werd er gelijk verloren van FlyQuest. Dankzij de resultaten van andere games, kreeg Team Liquid een tweede kans tegen Cloud9. Maar in een spannende game was Cloud9 wederom te sterk voor Team Liquid en schakelde hun daarmee uit voor de play-offs.

Het was een spannende week in  de LCS. De meeste teams hadden nog kans op play-offs. Hierdoor was elke game één om in de gate te houden. Naast Team Liquid kon ook Immortals het niet waar maken in de beslissende week. Net als Team Liquid verloor het zijn beide games en mochten zij hopen op een tiebreaker situatie. Cloud9, Evil Geniuses, 100 Thieves, FlyQuest en TSM wisten zich wel te plaatsen voor de play-offs. Op plek zes eindigde drie teams: Golden Guardians, Dignitas en Immortals.

TSM 100 Thieves
Cloud9 Evil Geniuses
FlyQuest Team Liquid
CLG Golden Guardians
Immortals Dignitas
Golden Guardians FlyQuest
Dignitas TSM
Evil Geniuses Immortals
Team Liquid Cloud9
100 Thieves CLG

De drievoudige tiebreaker in de LCS betekende een extra speeldag in Noord Amerika. Dignitas, Immortals en Golden Guardians gingen de strijd aan om de laatste plek voor de play-offs. Daarnaast werd er ook nog een drievoudige tiebreaker gespeeld om de tweede plek. FlyQuest, 100 Thieves en Evil Geniuses vochten onderling uit wie op de plekken twee, drie en vier kwamen. In de strijd om plek zes verloor Immortals als eerste zijn kans. Daarna was Golden Guardians te sterk voor Dignitas en nam daarmee de laatste plek in de play-offs. FlyQuest verloor van 100 Thieves en moest genoegen nemen met plek vier. Evil Geniuses op hun beurt versloegen 100 Thieves en won daarmee de tweede plek.

Tiebreakers
Dignitas Immortals
100 Thieves FlyQuest
Golden Guardians Dignitas
Evil Geniuses 100 Thieves

Play-offs week 1 LCS

100 Thieves Cloud9
FlyQuest Evil Geniuses