Background

Popcultuur grootvader Akira Toriyama overleden

Akira Toriyama Dragon Ball

Akira Toriyama, een legende en de grootvader van anime en manga is overleden op 68 jarige leeftijd. Veelal bekend als bedenker van Dragon Ball en Dr. Slump. Toriyama gaat de geschiedenisboeken in als iemand die enorm veel invloed heeft gehad op de manga, anime en game-wereld.

Akira Toriyama is de bedenker van Dragon Ball en Dr. Slump. In de jaren tachtig bracht hij de Shogukukan Manga prijs mee naar huis voor Dr. Slump. De serie werd destijds 35 miljoen keer verkocht. Dat aantal verbrak hij daarna met Dragon Ball in tienvoud. De Dragon Ball serie ging meer dan 350 miljoen keer over de toonbank.

Niet alleen in manga en anime speelde Toriyama een sleutelrol. Ook in videogames speelde de tekenaar en schrijver een grote rol. Onder andere de ontwerpen van Dragon Quest en Chrono Trigger zijn van hem. Verschillende ontwerpen in de Dragon Ball games behoren ook tot zijn portfolio.  Naast gigantische kaskrakers maakte Toriyama ook kleinere verhalen, zo verschijnt volgende maand een game van een kleiner werk van Toriyama; Sand Land.

Akira Toriyama overleed op 1 maart 2024 op 68 jarige leeftijd. Een week later werd het nieuws publiekelijk bekend gemaakt. De wereld rouwt om het grote verlies van deze grote man.

De invloed die één persoon kan uitoefenen op generaties aan mensen is onwerkelijk. Bovenstaande advertentie van Dragon Ball: Kakarot beeld dit perfect uit. We groeide op met Dragon Ball. Deze franchise is zo dichtbij ons hart dat zelfs jaren later, we in ons volwassen leven uit hebben gekeken naar Kakarot. Een game waarin een groot deel van onze jeugd wordt samengevat. Er zijn maar weinig makers en bedenkers die zo’n grote impact hebben kunnen maken op zoveel mensen. Akira Toriyama is daar één van. Bedankt voor alles en rust in vrede.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation