Background

PlayStation Portal krijgt deze week een update

PlayStation Portal

De PlayStation Portal, het onverwachte succes van PlayStation krijgt morgen een nieuwe systeemversie. De update is significant voor spelers die de Portal gebruiken buitenshuis. Er komt namelijk een inlogscherm voor publieke Wi-Fi netwerken.

Sony raadt je nog steeds aan om de Portal thuis te gebruiken voor het beste resultaat, maar mocht je toch onderweg zijn en graag je PS5 games blijven spelen? Dan kun je binnenkort de Portal gebruiken op publieke Wi-Fi netwerken. Voor veel publieke netwerken moet je inloggen of een gastenticket aanmaken. Hiervoor wordt je bijna altijd naar een inlogpagina of landingspagina gebracht.

Aangezien de Portal niet beschikt over een webbrowser, kon je tot nu geen gebruik maken van deze publieke netwerken. Met je geüpdatete Portalr kan dit wel. Zodra je verbinding wilt maken met het netwerk, krijg je een QR code te zien op je Portal waarmee je vervolgens via je telefoon het aanmeldingsproces kunt vervolgen. Hierna kun je aan de slag met je Portal.

Portal QR

Batterij percentage en touchpad

Vanaf de nieuwe update wordt het batterijpercentage weergegeven. Dit moet je wel via de instellingen zelf even aanzetten.

De virtuele touchpad wordt ook iets aangenamer om te gebruiken. Alhoewel het volgens mij de minst fijne feature is van de PlayStation Portal, moet de nieuwe software versie deze frustrerende feature iets vereenvoudigen. Je ziet nu beter dat te touchpad in gebruik is en hoe deze gebruikt wordt, door bijvoorbeeld touchpad bewegingen te tonen terwijl je ze uitvoert. Handig in games waar je de touchpad moet gebruiken om bewegingen na te bootsen zoals in Concrete Genie en Killzone Shadow Fall.

Dit zijn de meest populaire games op de PlayStation Portal

  • God of War Ragnarok
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Astro’s Playroom
  • Fortnite
  • Rocket Leagye
  • EA Sports FC 24

Dit zijn de games die binnen 3 maanden van de lancering het meest werden gespeeld. Onze review over de PlayStation Portal teruglezen? Dat kan hier! 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation