30 mei 2024

eSports: Nabeschouwing week 3 EU LCS

De derde week in de summer split van de EU LCS is gespeeld. Het was een weekend waarin de games die gespeeld werden, vrij rap tot een einde kwam. De meeste games kwamen niet verder dan een half uur aan game tijd. G2 Esports en Misfits Gaming hadden weer een heerlijke weekend achter de rug.

G2 Esports nam het in de derde week op tegen Fnatic en Unicorns of Love. Fnatic was bezig met een nieuwe strategie, deze moest er voor zorgen dat ze weer aansluiting vonden met de top. Helaas voor de Fnatic Fans werd dit door G2 hard in de kiem gesmoord. De game begon heel goed met een pro actieve Fnatic. Maar G2 kwam genadeloos terug. Met uitblinker Perkz maakte ze gehakt van de nieuwe strategie van Fnatic. De game tegen Unicorns of Love was een eenzijdig potje waarin G2 simpelweg vele malen beter is.
Misfits Gaming houdt nog steeds vast aan de traditionele manier van spelen. Juist dit team kan dit bijzonder goed blijven spelen. Hans Sama en Sencux domineren elke game die ze spelen. Ze laten duidelijk zien aan de Europese teams, ADC is niet dood. Hun beide games waren geheel eenzijdig. Zowel H2K als Fc Schalke 04 kon niks beginnen tegen deze ijzersterke team.
Fnatic verloor met hun strategie wederom van een sterke team. Ze wonnen overigens wel weer van Giants Gaming met dezelfde strategie. Maar Fnatic kan wederom weer hard achter hun oren krabben. Hun blik op de meta werkt alleen tegen de zwakkere teams. Voor Fnatic wordt het tijd dat ze het snel op een rijtje gaan krijgen. Zo niet dan zullen de fans van Fnatic zeer waarschijnlijk teleurgesteld worden tijdens de rest van de summer split.

Stand na week 3:

 1. Misfits Gaming
 2. G2 Esports
 3. Fnatic
 4. Team Vitality
 5. ROCCAT
 6. Unicorns of Love
 7. FC Schalke 04
 8. Splyce
 9. Giants Gaming
 10. H2K

Uitslagen week 3:

 • ROCCAT – Giants Gaming 1-0
 • FC Schalke 04 – Misfits Gaming 0-1
 • H2K – Splyce 0-1
 • Unicorns of Love – Team Vitality 0-1
 • Fnatic – G2 Esports 0-1
 • Misfits Gaming – H2K 1-0
 • Team Vitality – Fc Schalke 04 1-0
 • Giants Gaming – Fnatic 0-1
 • Splyce – ROCCAT 1-0
 • G2 Esports – Unicorns of Love 1-0