15 april 2024

Nintendo bekijkt de mogelijkheden voor een opvolger van de 3DS

Met het geweldige succes van de 3DS door de jaren heen en een publiek die natuurlijk alleen maar meer wil overweegt Nintendo de diverse mogelijkheden voor een potentiële opvolger van de bekende handheld Nintendo 3DS.

Het nieuwe hoofd van Nintendo, president Shuntaro Furukawa heeft dat bekend gemaakt tijdens een vergadering met aandeelhouders.
Hoewel de Nintendo Switch uitzonderlijk goed verkoopt en hun primaire platform is, zegt onze president dat hij niet de handheld community is vergeten en maakt hij verschillende opmerkingen naar een nieuwe opvolger.
Dat wil niet zeggen dat Nintendo ook daadwerkelijk een nieuwe handheld gaat lanceren. De Switch is een console en handheld in één en mogelijk blijft het bedrijf zich daar op richten, eventueel met verschillende Switch-modellen. Het bedrijf houdt de mogelijkheid van een opvolger van de 3DS echter wel open, zo geeft Furukawa nu aan.
Zijn motto is dan ook als volgt:

“Having employees devoted to bringing smiles and surprises to the world is one of the company’s greatest strengths. I want Nintendo to continue to be a company that keeps entertaining and making people smile long into the future.’

Verder laat Furukawa weten dat de smartphonemarkt een belangrijke is voor Nintendo. Het is de bedoeling dat het bedrijf minstes 100 miljard yen gaat verdienen aan de smartphonemarkt, om het een essentiële pilaar in de strategie van het bedrijf te maken.