26 mei 2024

Pokémon Go: Safari Zone Dortmund was zeer geslaagd!

Dortmund Safari Zone

Het is weer maandag, dat betekend dat het schitterende weekend met het warme weer alweer achter de rug is. Voor de meeste Pokémon Go spelers extra droevig nieuws omdat dit betekend dat het eerste Safari Zone event van dit jaar alweer ten einde is gekomen.

Je hebt het misschien meegekregen, of je bent er misschien geweest, maar het eerste Safari Zone evenement van 2018 is wederom een succes. Alle globale uitdagingen zijn behaald. Dit betekend dat de bonussen ontgrendeld worden. De extra bonus die is vrijgespeeld zal op 7 juli van start gaan. Op deze dag zal Articuno, inclusief shiny vorm te vinden zijn in raids. Daarnaast krijgt iedereen 5 raid passes voor niks.

Safari Zone Dortmund

Afgelopen zondag waren wij ook van de partij in Dortmund. Alhoewel we de dag ervoor al hoorde dat het even flink in de soep liep met het Duitse netwerk leek het op zondag een stuk stabieler te zijn. De gehele ochtend heeft iedereen probleemloos kunnen spelen. In het begin van de middag begonnen er kleine probleempjes te ontstaan waarbij spelers geen verbinding meer konden maken. Alhoewel ik hier persoonlijk geen problemen mee heb ervaren, hadden twee medespelers minder geluk. Zij maakte echter gebruik van een andere provider dan ik (Geen problemen ondervonden met T-Mobile, wel met Tele 2). Is dit de oorzaak? Geen idee.
Het probleem was vrij eenvoudig te verhelpen door gebruik te maken van de gratis Wifi verbinding in het park. Helaas had je niet door het hele park verbinding en werd je speelveld beperkt tot de grote open velden rondom de tenten waar helaas de minste Poké Stops te vinden waren. Na een klein uurtje leek het probleem opgelost te zijn en konden ook mijn medespelers weer door heel het park genieten van de velen spawns. en Poké Stops.
Pokémon Go
Het is niet zomaar een evenement waar Niantic zorgt voor lures op alle Poké Stops in het park. Er werden extra Poké Stops speciaal voor het evenement geplaatst en in het park en Dortmund centrum kon je dit weekend Corsola vangen. Deze Pokémon verschijnt normaal gesproken alleen ronde de evenaar. Daarnaast waren de volgende Unown letters te vangen: D-O-R-T-M-U-N, en had je grotere kans op shiny Pokémon. De volgende Pokémon werden in grote aantallen aangetroffen in het park:

 • Slakoth
 • Torchic
 • Treecko
 • Swablu
 • Corsola
 • Unown
 • Ralts
 • Roselia
 • Wurmple

De volgende Pokémon verschenen in iets minder grote aantallen:

 • Larvitar
 • Pikachu
 • Aerodactyl
 • Magikarp
 • Panphy

Gratis en voor niks

Het hele evenement was volledig gratis voor iedere Pokémon Go speler. Je hoefde je nergens te registeren of aan te melden voor het evenement. In- en uitwandelen was geen enkel probleem en iedereen kon gebruik maken van de voorzieningen die Niantic had verzorgd tijdens het evenement. Voortdurend waren er lures actief op iedere Poké Stop en waren er verschillende plaatsen uitgerust met stopcontacten en kabels om je telefoon op te laten. Sanitaire voorzieningen waren ook goed geregeld en er waren zelfs waterpunten waar je je flesje water kon vullen.
Tegen betaling kon je gebruik maken van verschillende eet- en drink gelegenheden. Uiteraard, volledig optioneel. Indien je vlak naast het park wilde parkeren koste dit €5,- voor de hele dag. Wederom, kan ja hier geen slecht woord over kwijt.
Het was een zeer geslaagd evenement met een enorme opkomst. Vanwege deze opkomst heeft het netwerk enige tijd met problemen gekampt, maar gelukkig heeft het geen roet in de eten gegooid voor de meeste spelers.
Safari Zone
Was jij bij het Safari Zone Dortmund evenement? Laat jouw ervaringen dan achter in de reacties. Welke shinies heb jij gevangen dit weekend?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →