Fortnite op mobiel brengt meer inkomsten binnen dan PUBG

Fortnite is een van de meest populaire spellen van het moment. Sinds de release op het mobiele platform is het spel niet meer te stoppen en blijft record na record breken. Als het om opbrengsten gaat breekt het spel momenteel alle andere concurrenten op de markt. Fortnite verslaat PUBG met ongeveer vijf keer het vermogen.

Financiële analyse-website Bloomberg maakt deze cijfers bekend. Ze hebben data ontvangen van SensorTower, een consultancybedrijf dat informatie heeft over de Chinese markt. Voor externe analisten is deze markt grotendeels gesloten. Fortnite voor mobiele apparaten heeft 92 miljoen dollar opgeleverd tussen de release en 18 juni. Voor PUBG maakt Bloomberg helaas geen exacte cijfers bekend.
PUBG is te spelen op Android en iOS. Fortnite daarentegen is enkel beschikbaar op iPhones. Toch lijkt het erop dat Fortnite-spelers aanzienlijk meer aankopen doen.
In Noord-Amerika levert Fortnite het meeste geld op, namelijk 60% van de hele omzet. PUBG, daarentegen, heeft meer succes in Azië. Japan en Zuid-Korea leveren respectievelijk zeventien en elf procent van de opbrengsten van de game op.

Dat Fortnite veel geld oplevert was al bekend. Op Clash of Kings na is er geen spel dat aan de battle royale-game kan tippen. In de onderstaande grafiek is het verschil in opbrengsten te zien.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation