21 mei 2024

'Curtain Call', de nieuwe Dead by Daylight DLC met The Clown

dead by daylight the clown

Clowns! Wie vindt ze tegenwoordig nog leuk en lief? Mijn gok is bijna niemand. Na de verfilming van de klassieker ‘IT’ van Stephen King sluit ook ‘Dead by Daylight’ zich aan bij de horror-clown gekte met ‘The Clown’. Altijd al een dodelijke clown willen spelen? Dit is je kans! Waar de DLC al een tijdje uit is op PC, komt hij binnenkort uit op de Playstation 4. Onze console vrienden moeten ietsjes langer wachten, maar het is het allemaal waard!

De DLC ‘Curtain Call’ is het nieuwste hoofdstuk van ‘Dead by Daylight’. Het brengt ons niet alleen een nieuwe moordenaar, ‘The Clown’, maar ook een nieuwe Survivor. Kate Denson is een jonge, vrolijke meid die zich de dertiende survivor mag noemen. Iedere overlever komt met eigen perks, zo heeft Kate ‘Dance with Me’, hierbij kan je uit kasten sprinten zonder rode markings te laten zien. ‘Windows of Opportunity’ maakt pallets en ramen zichtbaar, heel handig als je de killer af moet leiden voor je team. Tot slot heeft ze de perk ‘Boil Over’. Hierbij wiebel je erger wanneer de killer je vast heeft en kan je sneller los komen. Ook kan de killer geen haken zien als hij je vast heeft, zo wordt het ontsnappen weer wat makkelijker!
kate denson dead by daylight
Dan nu, ‘The Clown’! Een clown met jarenlange ervaring rondom anesthesie, de ervaring die hij gebruikt om arme survivors te offeren aan de entiteit. ‘Dead by Daylight’ komt met een nieuw tweede wapen genaamd ‘The Afterpiece Tonic’. Een drankje dat hij gooit naar overlevenden, die vervolgens niets meer zien en rennen ontzettend langzaam gaat (15% langzamer), dit alles onder luid gehoest. In zijn andere hand een kort mes om de survivors neer te krijgen.
dead by daylight the clown
‘The Clown’ heeft drie eigen perks. ‘Bamboozle’ maakt dat overlevenden een raam of pallet niet kunnen gebruiken. De entiteit zorgt dat het geblokkeerd is zodat niemand er overheen of onderdoor kan sprinten. ‘Coulrophobia’ maakt je terror radius groot, survivors die hier in staan kunnen langzamer helen. Tot slot beschikt hij over ‘Pop Goes the Weasel’. Wanneer ‘The Clown’ iemand aan een haak hangt en vervolgens een generator sloopt, is deze generator moeilijker te repareren. Het percentage verschilt met het level van de perk.
Tot slot brengt de nieuwe DLC een nieuwe map. Een niet zo vrolijke kermis! Met muziek, een groot gebouw in het midden en verschillende kermis attributen. Kijk jij al uit naar een vrolijk dagje kermis?

Heb je de nieuwe personages al gespeeld? Laat het ons weten in de comments!
Sinds 12 juni is de DLC al speelbaar op PC, op PS4 wachten we nog op een release datum, tot op heden is het uitgesteld en weten wij nog geen exacte datum.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →