21 april 2024

Review: Wolfenstein II: The New Colossus – Switch Port nummero…

Wolfenstein II Colossus

Doom, Crash Bandicoot, Rocket League, NBA, Fifa en WWE. Dit zijn allemaal titels die geport zijn naar de Nintendo Switch. Sommige van die titels waren een geweldige toevoeging voor de handheld, kan deze titel dat ook zijn?

Iedereen is ondertussen wel bekend met Wolftenstein II: The New Colossus. De game kwam een aardige tijd geleden uit, 27 oktober 2017 om precies te zijn, uit voor op de Playstation 4, Xbox One en Microsoft Windows PC’s. Als je deze game gespeeld hebt, dan is de Switch port misschien helemaal niet zo interessant voor je, nou, ik vind van wel! Net als bij Doom, heeft Wolfenstein iets unieks toe te voegen aan deze familievriendelijke handheld, namelijk geweldig. Nintendo staat vooralsnog bekend om de wat softere titels. Een game als Bayonetta komt al weer iets dichterbij het 18+, maar de twee Bethesda titels vallen niet aan te tippen. Bekijk hier beneden even hoe jij Nazi’s de kop open kan knallen in deze mooie titel.

Graphics en performance

Panic Button heeft een tijdje geleden ook Doom geport, deze game zag er fantastisch uit maar kwam zeker niet zonder enige problemen. Wolfenstein kampt met dezelfde issues, wat in mijn ogen alsnog een voordeel is, gezien de game er fan-tas-tisch uit ziet. Met een performance van 30 frames-per-seconde en een maximale resolutie van maar 720p merkte ik vrij weinig van wat op papier staat. De game ziet er geweldig uit, zelfs in handheld mode, waar ik hem dan vooral ook in heb liggen spelen. Bij sommige intense stukjes konden de frames nog wel eens dalen, maar de game blijft lekker speelbaar. Cinematics zien er tof uit en ook de blur is een stuk minder dan dat hij bij Doom was.
Iets wat bij deze titel wel meteen geïmplementeerd is, zijn de motion controls. Deze werken op de Joy-Cons zowel als de Pro Controller. Dit maakt het mikken een stuk makkelijker en is een systeem dat spelers bij games als Zelda heel erg kon helpen, gezien mikken in handheld mode nogal lastig kan zijn. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om aim-assist aan te zetten. Qua bugs kwam ik niet veel bijzonders tegen, niks game-breakings of iets dergelijks, op dat gebied zit het wel goed!
wolfenstein II switch

Kopfschmerzen

Koppen van nazi-scum eraf knallen is de specialiteit van verwonde William B.J. Blazkowicz. De nazi’s hebben de Tweede Wereldoorlog gewonnen door gebruik te maken van de industriële revolutie op het gebied van robots. In dit deel draait heet allemaal om het terugwinnen van de wereld, beginnende met Frau Engel, een sadistische commandant in het Duitse leger. De game speelt zich af na The New Order, maar je hoeft dit deel niet gespeeld te hebben om te begrijpen wat er aan de hand is, gezien er genoeg flashbacks komen. Ook krijg je in dit deel meer achtergrondverhaal voor de protagonist, B.J.
Mensen die vorig jaar zeiden dat single player games dood zijn, vergisten zich flink toen The New Colossus uitkwam. Deze titel heeft nog steeds één van de beste verhaallijnen die vorig jaar uitkwam in ons mooie gaming wereldje. Het verhaal is sowieso erg origineel, dat en ook de hele setting. Ik bedoel, je hebt nazi’s in mechanische robots die met lazers op jou schieten terwijl jij rond rent met akimbo machinegeweren… Als dat niet vet is?! Dit deel heeft ook meer gore momenten erin zitten, meer wapens en betere graphics, ondanks de Switch downgrade. De titel is natuurlijk gebaseerd op The Man in the High Castle. Ondanks dat heeft de game-reeks een betere wereld opgebouwd dan dat in TMitHC beschreven word.
wolfenstein 2 switch gameplay

Verdict

Veel is er verder niet te vertellen over deze port. Wolfenstein II is een geweldige, adembenemende single-player shooter die wederom de kracht van de Nintendo Switch laat zien. Als je de game in volledige glorie wil zien, dan raad ik je natuurlijk aan om de gewone versie te kopen, wil jij juist genieten van de diversiteit die de Nintendo Switch te bieden heeft, laat deze titel dan zeer zeker niet liggen. Bethesda heeft een geweldig verhaal geleverd en Panic Button zorgt voor wederom een sterke omzet naar de hybride handheld/ console.
Pluspunten

 • Portable nazi’s omleggen
 • Prestaties, beiden plus en min
 • Grafisch sterk op handheld
 • Geweldige verhaallijn

Minpunten

  • Prestaties onder volle lading
   Grafisch soms blurry
Gespeeld op Nintendo Switch
 • 8/10
  Graphics - 8/10
 • 10/10
  Verhaal - 10/10
 • 7/10
  Performance - 7/10
 • 9/10
  Gameplay - 9/10
8.5/10

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →