2 december 2023

Microsoft komt met nieuwe hardware teaser

Games with Gold

Microsoft is hard aan het werk om voorbereidingen te treffen voor de aankomende Gamescom. Zo zijn er al een aantal teasers losgelaten. Een daarvan is de belofte van nieuwe hardware en accesoires voor Xbox. 
Wat we daarvan mogen verwachten is niet duidelijk. Een grote nieuwe console aankondiging zal het waarschijnlijk niet worden. De informatie komt van een Major Nelson blog post. Daarin worden alle Gamescom plannen bijgehouden. Er zal een live inside Xbox show gehouden worden vanuit de Xbox Booth op dinsdag 21 augustus. Er werd veel nieuws en nieuwe hardware beloofd. Het gaat waarschijnlijk om revisies van oude hardware, of nieuwe controllers.
Gamescom Xbox teaser
Daarnaast werd bekend gemaakt dat er demos van Forza Horizon 4, Ori and the Will of the Wisps zullen zijn. Bezoekers kunnen aan de gang met speelbare demos van State of Decay 2 (en de Daybreak Pack) en een nieuwe mode in PlayerUnknown’s Battlegrounds.
Vorig jaar pakte Microsoft op Gamescom groot uit met een presentatie waarin een speciale Minecraft Xbox One X werd aangekondigd. Daarnaast natuurlijk de Project Scorpio special edition als homage naar de eerste Xbox. Een nieuwe Xbox console (codname Scarlett) zal pas waarschijnlijk rond 2020 verschijnen. Er wordt namelijk al hard gewerkt aan de opvolgende console.
Mocht het inderdaad om een nieuwe controller gaan, dan zal het waarschijnlijk een opvolger van de Xbox Elite zijn. De customizable controller was razend populair. Eerdere geruchten suggereerde al dat er een nieuwe versie onderweg was. Daarnaast lekten een aantal beelden van de nieuwe Elite controller uit. Deze zou gebruik maken van een USB-C charging port, Bluetooth support voor Windows 10 en een three-level hair trigger lock. Daarnaast meer key travel voor de paddles en een three-profile switch.
Om teleurstelling te voorkomen, is het beter om de verwachtingen laag te houden. Het zou natuurlijk ook gewoon om nieuwe hardware bundels of nieuwe kleuren controllers kunnen gaan.