28 mei 2024

eSports: Halve finales in de Overwatch League

Vannacht zijn de eerste twee games gespeeld in de halve finales van de Overwatch League. Nog vier teams zijn er over, zij strijden voor de absolute titel. Philadelphia Fusion, Los Angeles Valiant, New York Excelsior en London Spitfire nemen het onderling tegen elkaar op.

Philadelphia Fusion en London Spitfire moesten vorige week al aan de slag tijdens de kwart finales. Na een maand van rust waren zij de twee betere ploegen. Deze week nemen ze het beide op tegen de top twee van de reguliere seizoen. Los Angeles Valiant won de laatste stage tijdens de reguliere seizoen. Dit team klimt zich naar boven naar gelang de competitie duurde. Zij versloegen tijdens de laatste stage immers top favoriet New York Excelsior, tot twee keer toe zelfs. Dit zegt genoeg over de vorm en kwaliteiten van Los Angeles Valiant. Philadelphia Fusion wacht een hele zware match tegen hun.
De andere halve finale is tussen de andere stage winnaars. London Spitfire en New York Excelsior. New York Excelsior wist zelfs twee stages achter elkaar te winnen. Met slechts zes games die verloren zijn gegaan, domineerden zij de Overwatch League. Maar van die zes verloren games, zijn de helft in de laatste stage gevallen. Was dit een teken dat teams New York Excelsior doorhebben? Dat teams weten hoe ze tegen hun moeten spelen? Of was dit slechts gemakzucht van New York Excelsior? We zijn er toch al voor de finales, dus het hoeft niet meer. We zullen het zien op welke van deze vragen we een antwoord op kunnen geven. London Spitfire winnaar van de eerste stage, zal zeker alles doen om door te gaan naar de finale.

Schema halve finales:

Donderdag vanaf 02.00

  • Philadelphia Fusion – New York Excelsior
  • London Spitfire – Los Angeles Valiant

Zaterdag vanaf 01.00:

  • London Spitfire – Los Angeles Valiant
  • London Spitfire – Los Angeles Valiant

Zondag vanaf 01.00:

  • Philadelphia Fusion – New York Excelsior
  • Philadelphia Fusion – New York Excelsior