1 maart 2024

Dit doet de nieuwe Rainbow Six: Siege update

Siege Operators Year 3

Ubisoft heeft wat informatie gedeeld over de aankomende patch voor hun populaire first-person shooter genaamd Rainbow Six: Siege. De game is gegroeid tot een grote eSports game en heeft een hardcore player-base met een grote stroom aan nieuwe spelers die blijft groeien.

Ubisoft heeft reviews en statistieken van Operators en hun gebruiksvolheid, pick-rate en andere cijfers gecheckt. De nummers zijn afgelezen van de periode na patch 2.0 (in Year 3) en alleen in de Platinum en Diamond tiers. Ubi heeft hier tabellen voor gemaakt, één voor aanvallende personages en de ander voor de verdedigers. Als het aankomt op de aanvallers, dan is Ash het meest gekozen en heeft Finka de hoogste win-rate. Fuze wordt het minst gekozen en Montagne heeft de laagste ‘Win Delta’, zoals Ubi het noemt. Sledge (Kool-Aid Man) hangt hierin ongeveer in het midden.
Siege Operator Wins
Zoals je hierboven kan zien, zijn de aanvallers best wel verspreid. Dit zit bij de verdedigers wel anders! Dezen zijn vooral uit elkaar gerekt op sterk of zwak. Hierin zie je dat Rook en Ela bijvoorbeeld heel goed zijn, terwijl Castle en Frost als heel zwak worden gezien. In het midden zitten Mira en Mute.
Siege Defenders Operators

Buiten dit brengt de patch heel veel veranderingen, die gebaseerd zijn op de grote marges tussen bepaalde Operators. Bekijk hier beneden al die veranderingen!

Finka

 • Reduce ability duration from 20 seconds to 10 seconds
 • Stun grenades will be replaced with Frag grenades
 • Reduce Smoke’s Gas Canister damage modifier
 • Aim down sights modifier from Adrenaline Rush reduced from -50% to -25%

IQ

 • Frag Grenades replaced with Claymore
 • Electronics detection reduced from 20m to 15m

Blackbeard

 • Increase MK17 damage from 42 to 49
 • Reduce SR-25 damage from 72 to 61
 • Reduce the hit points on the Rifle Shield from 60 to 50
 • 30% reduction in movement speed penalty when the Rifle Shield is equipped (He will move faster)

Glaz

 • Reduce OTS-03 damage from 85 to 71

Twitch

 • Reduce FAMAS damage from 40 to 37

Jackal

 • Increase footsteps scanning distance from 5m to 8m

Frost

 • Increase SMG damage from 43 to 45
 • Increase Super 90 damage from 32 to 35

Dokkaebi

 • Claymore will be replaced with Stun Grenades

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →