30 november 2023

eSports: Week 5 in de EU en NA LCS

Week vijf van de EU en NA LCS staat op het punt te beginnen. Tijdens deze week zijn we ook inmiddels halverwege de summer split gekomen. Tijdens de tweede dag worden de eerste return games al gespeeld. En dat levert voor de komende week weer een paar leuke matchups.

In de EU LCS zien we op de laatste dag een matchup van G2 Esports tegen Team Vitality. Beide teams verloren vorige week van Misfits Gaming. Wellicht dat ze deze week tegen elkaar op zoek zijn naar hun vorm. Op de eerste return dag zien we de kraker Misfits Gaming tegen Fnatic. Fnatic kwakkelt de summer split door. Mede doordat Rekkles zichzelf gebenched heeft, heeft Fnatic moeite met consequent games winnen. Misfits Gaming daarentegen moet nog verliezen tijdens deze split. De eerste vier weken zijn ze ongeslagen door gekomen. Lukt hun dat ook in week vijf?

Schema week 5 EU LCS:

 • FC Schalke 04 – H2K
 • ROCCAT – Misfits Gaming
 • Splyce – Giants Gaming
 • Unicorns of Love – Fnatic
 • G2 Esports – Team Vitality
 • Splyce – Team Vitality
 • H2K – Giants Gaming
 • FC Schalke 04 – Unicorns of Love
 • ROCCAT – G2 Esports
 • Misfits Gaming – Fnatic

Bij onze rivalen in de NA hebben we ook twee spannende games. Counter Logic Gaming heeft zich immers gevoegd bij de leiders van de summer split. Maar dit weekend staat voor hun gelijk een goede test te wachten. Ze spelen tegen Team Liquid op de return dag en tegen Golden Guardians. Golden Guardians komt ook steeds meer op gang. Het won zelfs van 100 Thieves vorige week. !00 Thieves daarentegen wacht een treffen met Echo Fox. Voor 100 Thieves kan het zo maar een zware week worden.

Schema week 5 NA LCS:

 • Echo Fox – 100 Thieves
 • Cloud9 – Team Liquid
 • Team Solo Mid – OpTic Gaming
 • Golden Guardians – Counter Logic Gaming
 • FlyQuest – Clutch Gaming
 • OpTic Gaming – CLoud9
 • FlyQuest – 100 Thieves
 • Team Liquid – Counter Logic Gaming
 • Clutch Gaming – Team Solo Mid
 • Golden Guardians – Echo Fox