26 mei 2024

Halo: Infinite ondersteund mogelijk geen Xbox Play Anywhere

Halo Infinite

Xbox Play Anywhere is de wijze waarop Microsoft er voor zorgt dat jij jouw Xbox One games kan spelen op Windows 10 PC’s en vice versa. De volgende Halo game suggereert een release voor Xbox One en Windows 10, maar laat nergens iets afweten over Play Anywhere functionaliteiten.

Opvallend als je de productpagina bekijkt van Microsoft over Halo: Infinite is dat de game geen Xbox Play Anywhere aanbied. Gears 5, een andere Microsoft game die in de toekomst gaat verschijnen vertoond wél Xbox Play Anywhere op de productpagina.
Is Microsoft vergeten om dit op de pagina te vermelden, of zal Halo: Infinite niet als Xbox Play Anywhere titel worden uitgegeven? Dit kan grote gevolgen hebben voor de game en haar community. Dit zal namelijk betekenen dat er een kleinere kans is op cross-play tussen Xbox One en Windows 10. Niet heel gek aan de andere kant als je je bedenkt dat PC spelers met muis en toetsenbord een voordeel hebben op console spelers met een controller.
De Halo productpagina geeft aan dat de game verschijnt voor Xbox One en Windows PC. De game zal 4K Ultra HD ondersteunen, HDR en is Xbox One X Enhanced. De Gears 5 pagina toont dezelfde foefjes, maar ook dat de game Xbox Play Anywhere ondersteund.
We zullen nog even moeten wachten tot Microsoft meer details bekend maakt omtrent de nieuwe Halo game om het zeker te weten. De Laatste main-entry in de Halo franchise die werd uitgebracht voor de PC was Halo 2 in 2004.
Ga jij aan de slag met de nieuwe Halo game zodra die uitkomt? Ga jij hem spelen op je Xbox One, of ga je voor het eerst sinds 2004 aan de slag met Halo op PC?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →