25 mei 2024

Stardew Valley krijgt eindelijk multiplayer in augustus

Stardew Valley op Pc krijgt in augustus de update die de langverwachte multiplayermodus toevoegd

Stardew Valley ontwikkelaar ConcernedApe laat alvast weten dat de update gratis zal zijn. Fans van de game vragen al sinds release om een multiplayermodus en de ontwikkelaar zei dat ze er al aan werkte, nu is eindelijk de releasedatum bekend. De multiplayermodus komt op 1 augustus naar pc, Mac en Linux.
ConcernedApe laat weten dat de update ook naar de game op PlayStation 4, Xbox One en Switch komt. Daar is echter nog geen concrete releasedatum voor bekend. Hieronder zijn beelden van de multiplayermodus, waarin spelers samen op de boerderij kunnen werken, te zien.

Voor de lezers onder ons die nog niet met het concept van Stardew valley bekend zijn: je bent een boer op een vervallen boerderij. Zonder al te veel geld en een paar zaadjes moet jij proberen om een goedlopend bedrijf te runnen. In eerste instantie ben je druk bezig met het aanleggen van een kleine akker, de zaadjes te planten en hen elke dag van water te voorzien. En als je daarmee klaar bent, dan kun je de rotzooi rondom je akker, bestaande uit gras, takken en stenen opruimen.
Handelingen worden later geautomatiseerd door middel van waterspuiten die je akkers nat houden en ben je begonnen met het bouwen van schuren om daar dieren in te houden. Het is een game die heel onschuldig begint, maar al snel heel erg diepgaat en enorm veel content biedt.