8 december 2023

eSports: Verrassing tijdens de halve finales Overwatch League

Grote verrassing tijdens de halve finales van de Overwatch League. Afgelopen weekend werden de halve finales gespeeld in de Overwatch League. Vier teams waren er nog over. Philadelphia Fusion, New York Excelsior, London Spitfire en Los Angeles Valiant. Wie van deze vier gaan er door naar de finale?

In een drieluik werd er tussen de vier teams beslist wie er door zouden gaan naar de finale van de Overwatch League. London Spitfire nam het op tegen Los Angeles Valiant. Kon Los Angeles Valiant de eer hoog houden voor de teams uit Los Angeles? Zowel Los Angeles Valiant als London Spitfire hadden tijdens de stage series, een stage gewonnen. London Spitfire won de allereerste stage en Los Angeles Valiant won de laatste stage. Dit beloofde veel goeds voor deze halve finale. London Spitfire liet meteen hun kracht zien uit de eerste stage. Het kwam in de eerste game op 2-0 voorsprong, Los Angeles Valiant probeerde wat terug te doen. Ze maakten de 2-1 en de vierde game eindigde in gelijke stand. Game vijf moest de doorslag geven. London Spitfire wist deze weer te winnen en nam de leiding in de drieluik.
Tijdens de tweede match was de goede vorm van Los Angeles Valiant nergens te bekennen. In drie matches was het beslist in voordeel van London Spitfire. De tweede match werd met 3-0 gewonnen door London Spitfire en daarmee de eerste finalist.
De andere halve finale was tussen de tweevoudige stage winnaar New York Excelsior en Philadelphia Fusion. Favoriet New York Excelsior wilde uiteraard na de twee stages ook het algehele kampioenschap binnen slepen. Maar Philadelphia Fusion dacht daar anders over. De eerste game werd een regelrechte stomp. Philadelphia Fusion kwam sterk voor de dag en pakte terecht een 3-0 winst in de eerste match.
De tweede match toonde New York Excelsior veerkracht. De games gingen over en weer. Met een 2-2 stand viel de beslissing pas in de laatste game van de tweede match. En ook daar was het spannend tot de laatste punt. En deze werd gescored door de verrassing Philadelphia Fusion. Topfavoriet New York Excelsior is daarmee uitgeschakeld, en die zullen nog eens goed achter hun oren krabben waarom ze de finale hebben gemist.