15 april 2024

Grand Operations en multiplayer modes in Battlefield V

Nog even wachten en dan kunnen we los gaan in Battlefield 5. langzaamaan komt steeds meer informatie vrij. Lees hieronder meer over de multiplayer modes en Grand Operations.

Grand Operations is de ultieme multiplayer-ervaring, bedoeld om de maps en modes van Battlefield V naadloos te demonstreren. Elke Grand Operation vertegenwoordigt een sterk verhaal dat is geïnspireerd door historische gebeurtenissen. Kort na de release kun je meedoen aan de eerste Grand Operation. In de maanden daarna zet je het gevecht voort op andere ongeziene en onbespeelde strijdvelden van de Tweede Wereldoorlog.
Grand Operations is een geüpgradede versie van Operations in Battlefield 1. Alleen nu veel groter dan de som van de onderdelen. Deze modulaire ervaring voert spelers door fictieve operationele “dagen”, waarbij elke dag wordt uitgebeeld door een ronde in een combinatie van een map en een modus die het verhaal tot leven brengen. De acties die jij, je squad, en je team op dag één uitvoeren, hebben een directe impact op het verhaal en de start van de gameplay op dag twee, die weer impact zal hebben op dag drie, enzovoort.
Speel goed op de eerste dag en ga op pad met bijvoorbeeld voldoende munitie of voertuigen als de map wisselt. Speel slecht, en je moet de volgende dag misschien op pad met minder respawns, voertuigen of andere middelen.
Een andere belangrijke wijziging is de manier waarop elke spelsessie ervoor zorgt dat alle spelers op alle gefeaturede locaties spelen; je wordt op dat eerste punt niet meer gestopt door een overweldigende verdediging. De meeste Grand Operations in Battlefield V bestaan uit drie operationele dagen – ongeveer een uur aan totale speeltijd – maar sommige operations kunnen langer duren als de scores dicht op elkaar zitten.

Vogelvlucht

Battlefield V draait om een Tweede Wereldoorlog zoals je die nog nooit hebt gezien. Hoewel dat ons uitgangspunt was, zijn de iconische Tweede Wereldoorlog-ervaringen bewaard gebleven: zo kun je door een spervuur van luchtafweergeschut parachuteren om een invasie te leiden. Elke Grand Operation begint met een dropping, en in de Norway Operation wordt dit uitgebeeld via onze nieuwe exclusieve modus voor Grand Operations: Airborne.

Airborne concentreert zich op een groep artilleriekanonnen die het aanvallende team probeert te vernietigen, terwijl de verdedigers proberen om dit te voorkomen. De aanvallers storten zich in de actie vanuit golven vliegtuigen, en elke aanvaller besluit wanneer en waar hij springt. Zodra je laarzen het strijdveld betreden, werk je samen met je squad om bommen te vinden en vijandelijke verdedigingslinies te vernietigen. Spelen voor het missiedoel kan bepalend zijn voor het succes van de invasie.
Als je verdedigt, betreed je de map bij de artilleriekanonnen die nog niet zijn vernietigd. Plan je beste opstelling door slimme plaatsing van versleepbare wapens, versterkingen of luchtafweergeschut. Pas je aan en overwin: als je slaagt, gaat het verrassingselement van de tegenstanders verloren en krijgen ze het de volgende dag veel moeilijker.

Final Stand

Je successen en mislukkingen in Grand Operations bepalen het uiterlijk van Final Stand. Als de twee facties gelijkspelen, kom je in een bloedstollende gelijkspelmodus waarin de winnaar wordt bepaald.
In Final Stand kunnen spelers niet respawnen, zodat ze zwaar onder druk worden gezet. Een team verliest als alle spelers zijn weggevaagd. De eventuele hoeveelheid munitie wordt bepaald door de gebeurtenissen op de vorige in-game dag.
Als je munitie en energie bijna uitgeput zijn, is het missiedoel duidelijk: vecht tot het bittere einde. Niemand loopt weg als het gevecht nog niet is afgelopen, dus geef alles wat je hebt op het strijdveld.
Battlefield 5

Stand-alone multiplayer modes

Bij DICE weten ze dat de meest realistische Battlefield ooit – met verbeterde beweging, interactievere omgevingen en een nieuw Fortifications-systeem – een verzameling leuke game modes vereist.
Battlefield V multiplayer is de plek waar je de frontlinies van de Tweede Wereldoorlog op talloze nog nooit vertoonde en innovatieve manieren kunt ervaren. Ze geven spelers na de release een mix van acht nieuwe en klassieke modes, waarin je het strijdveld kunt aanpassen, ontwikkelen en gebruiken in het voordeel van je team.

Conquest

Geen spelmodus staat meer symbool voor de Battlefield serie dan Conquest. In elk Battlefield spel is wel een versie van deze controlemodus voor maps met 64 spelers verschenen, en ook dit jaar komt hij weer terug met alle Battlefield V-features tot je beschikking.
Strijd om belangrijke locaties op een enorme map waarop jij en je team dichter bij de overwinning komen als je het merendeel van de vlaggen bezet. Bouw verdedigingswerken en vorm je frontlinies met het recentelijk onthulde Fortifications-systeem, versleepbare wapens en squad versterkingen.
Veteranen van Battlefield herkennen dit keer de klassiekere regelset en aanpak voor de kern van Conquest, inclusief een aantal Conquest Assault varianten.
Battlefield 5

Breakthrough

In Breakthrough wordt de map verdeeld in diverse sectors, die aan het begin van de match allemaal in het bezit zijn van het verdedigende team. Als je in het aanvallende team zit, moet je de sectors een voor een veroveren. Dat doe je door alle beschikbare veroveringspunten van de sector te bezetten. Battlefield 1 spelers herkennen Breakthrough van Operations, waarin het de enige spelmodus was.
Elk gevecht in Breakthrough is als aanvaller een waanzinnige strijd om sectors te veroveren, en voor de verdediging on-the-fly planning om de tegenstanders op afstand te houden. Denk eraan dat je in Battlefield V versterkte posities vanaf de verdedigende kant moet overwinnen om terugtrekking af te dwingen. Dit zorgt voor een extra strategische dimensie in beide kampen.

Frontlines

Het kat-en-muisspel van Frontlines kan worden beschreven als een mix van Conquest, Rush en de Obliteration modus van Battlefield 4.
In Frontlines strijden beide teams om controle over één vlagdoel tegelijk en spelen ze het volgende doel vrij om de frontlinie naar de vijandelijke basis te verplaatsen. Als je de laatste vlag verovert, wordt de vijandelijke basis geopend, en worden de strategische missiedoelen kwetsbaar voor geplaatste explosieven: een nieuwe toevoeging in Frontlines voor Battlefield V.

Domination

Minder is meer in Domination modus: een must in Battlefield. Maar deze infanteriegerichte verkleinde versie van Conquest heeft net zo veel actie als zijn grote broer. In Domination strijden de twee teams om meerdere missiedoelen in handen te krijgen. Als je minstens de helft van deze vlaggen in bezit hebt, begint het vijandelijke team respawns te verliezen. Bezet meer dan de helft, en het vijandelijke team raakt nog sneller respawns kwijt. Er gaat niets boven deze nabijheidsgevechten om de samenstelling en chemie van je compagnie te testen.

Team Deathmatch

Battlefield gereduceerd tot de gevechtsessentie. Team Deathmatch is een dynamische infanterieoorlog waarin squad-cohesie belangrijker is dan ooit. Maak als infanterieteam de meeste slachtoffers, en de dag is van jou.
Vecht mee op de PlayStation4, Xbox One en pc. Vanaf 11 oktober voor de EA Access en Origin Access Play First Trial. 16 oktober voor Battlefield™ V Deluxe Edition (vroegtijdige enlister-toegang) en 19 oktober voor de Battlefield™ V Standard Edition.