25 februari 2024

eSports: Voorbeschouwing week 6 EU en NA LCS

Nog vier weken zijn er over in de summer split van de EU en NA LCS. In de EU LCS wordt langzaam aan de top zes gevormd. Alleen de strijd om plek vijf en zes is nog aardig onbeslist. In de NA LCS daarentegen ligt de gehele competitie wagen wijd open. Slechts twee punten verschil tussen de nummer één en de voorlaatste team.

In de EU LCS zien we de vaste top drie op dit moment: Misfits Gaming, Fnatic en G2 Esports. Op plek vier zien we de goed presterende FC Schalke 04. Hoewel ze deze week een zware week hebben met games tegen G2 Esports en Fnatic, is de lijn der verwachting dat ze de vierde plek zullen behouden. Echter plek vijf en plek zes ligt nog goed onder vuur. Drie teams zijn daar nog zwaar aan het knokken. Team Vitality en Roccat ontmoeten elkaar deze week. Splyce krijgt het bijzonder zwaar met games tegen G2 Esports en Misfits Gaming.

Schema EU LCS:

 • Unicorns of Love – Misfits Gaming
 • H2K – ROCCAT
 • Team Vitality – Giants
 • G2 Esports – Splyce
 • Fnatic – FC Schalke 04
 • ROCCAT -Team Vitality
 • Giants – Unicorns of Love
 • Fnatic – H2K
 • FC Schalke 04 – G2 Esports
 • Splyce – Misfits Gaming

In de NA LCS ligt alles nog volledig open. Hoewel er vier teams aan de leiding gaan, maakt de gehele competitie nog kans op de play offs. Tussen de nummer één en negen zitten slechts twee punten. Met Cloud9, op dit moment de laatste team, is het verschil drie punten. Met zo weinig verschil tussen de teams, is de competitie bijzonder spannend. Deze week worden we dan ook nog is getrakteerd op een fanbase clash tussen Team Solo Mid en Cloud9.

Schema NA LCS:

 • Team Solo Mid – Cloud9
 • Counter Logic Gaming – OpTic Gaming
 • Echo Fox – FlyQuest
 • Golden Guardians – Team Liquid
 • Clutch Gaming – 100 Thieves
 • FlyQuest – Team Solo Mid
 • 100 Thieves – Counter Logic Gaming
 • Team Liquid – Clutch Gaming
 • Cloud9 – Echo Fox
 • OpTic Gaming – Golden Guardians