30 mei 2024

Fortnite: hotfix en mogelijk nieuwe sniper gevonden

Fortnite heeft in de afgelopen update een nieuw wapen toegevoegd, de compact SMG. Dit wapen bleek echter zo sterk te zijn dat er een hotfix voor uitgebracht is. Daarnaast is er ook een nieuw wapen gevonden tijdens het dataminen, namelijk een sniper die door muren heen zou kunnen schieten.

Fortnite heeft twee dagen geleden patch v5.10 gereleased. De patch bevatten drie onderdelen: een Fortnite verjaardagsevenement, de terugkomst van de Playground mode en een nieuw wapen. Het verjaardagsevenement heeft het uiterlijk van de bus en de map van Fortnite veranderd. Er zijn over de hele map verjaardagstaarten te vinden en deze komen met speciale challenges. Als je de challenges volbrengt, krijg je een backbling. De Playground mode is tijdelijk teruggekomen. De patch heeft ook een nieuw wapen toegevoegd, de compact SMG. Dit wapen bleek echter veel te sterk te zijn en kreeg veel kritiek van de spelers. Om deze reden heeft Fortnite een hotfix uitgebracht, die de compact SMG en de gewone SMG een beetje minder sterk heeft gemaakt.


Nieuwe sniper

De nieuwe patch en de hotfix zijn niet het enige Fortnite nieuws. Er is namelijk ook een nieuwe wapen gevondens tijdens het dataminen van de game. Het betreft een nieuwe sniper, die de mogelijkheid heeft om door muren heen te schieten. Dit nieuws werd ons gebracht door Storm Shield One. Er is verder nog weinig bekend over het wapen, maar er wordt verwacht dat deze binnenkort in de game zal verschijnen. De datamine van Storm Shield One beschrijft dat het wapen zwaar, sterk en accuraat is, maar lang moet herladen. Daarnaast zullen de schoten van het wapen door de eerste muur heengaan.