26 mei 2024

Spider-Man gaat goud voor wereldwijde release

Spider-Man voor de Playstation 4 is zo goed als klaar. Helaas moeten we nog even wachten tot de wereldwijde release op 7 september. Genoeg tijd voor Sony om miljoenen exemplaren te produceren dus.

Vorige week waren wij aanwezig bij het Spider-Man preview event. Later deze week zullen wij hier meer informatie over delen. Voor nu moet je het even met dit bericht doen. De game gaat op 7 september verschijnen, het is bijna zover! Insomniac Games heeft het vrolijke nieuws via Twitter gedeeld in een afbeelding die sterk overeenkomt met de welbekende Spider-Man meme’s die gebaseerd zijn op de comics.

Wat betekend ‘Gone Gold’?

De term ‘Gone Gold’ komt van vroeger en is eigenlijk een beetje blijven plakken in de videogame industrie. Het wilt eigenlijk alleen maar zeggen dat de game volledig compleet is en dat de eerste kopie gedrukt is op een disc. In de tijd van CD-ROM’s en andere antieke media waren de CD-R schijfjes vaak goudkleurig. Zodra een studio voor het eerst de volledige game op een schijfje had gebrand, ging de game dus goud. Hedendaags duidt deze term simpelweg aan dat de ontwikkeling van een game zijn laatste stage heeft bereikt. Het dupliceren van kopieën en deze verschepen over de hele wereld.
Ga jij aan de slag met Spider-Man vanaf 7 september?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →