2 december 2023

Nieuwe Pokémon film: Pokémon the Movie: The Power of Us

In het najaar kunnen we al genieten van een nieuwe Pokémon game. Maar nog meer goed nieuws voor de Pokémon fans onder ons. Want aan het einde van november begin december krijgen we ook een nieuwe Pokémon film: Pokémon the Movie: The Power of us.

Ash en Pikachu Keer terug naar het grote scherm in de nieuwste Pokémon film, Pokémon the Movie: The Power of Us. De film zal in beperkte release hebben in de bioscopen. Of de film ook hier in Nederland in de bioscoop belandt is nog af te wachten.
Pokémon the Movie: The Power of Us vertelt ons het verhaal van Ash en Pikachu die op reis gaan naar een klein kustplaatsje met een gevarieerde reeks aan personages, waaronder een jonge atleet, een dwangmatige leugenaar, een verlegen onderzoeker, een bittere oude vrouw en een klein meisje met een groot geheim.
Elk jaar komen de stedelingen samen om de Legendarische Pokémon Lugia te vieren,  die de stad vele jaren geleden heeft gered van de ondergang. Het festival is een tijd voor feest, met een Pokémon Catching Race en een ceremoniële vlam die fel brandt om Lugia op te roepen. Maar wanneer een reeks incidenten niet alleen het festival bedreigt, maar ook de stad die alle mensen en Pokémon hun huis noemen, zal er meer nodig zijn dan alleen Ash en Pikachu om de dag te redden. Zullen deze mensen in staat zijn om hun verschillen opzij te zetten en samen te werken om hun stad te redden? Of zal het allemaal eindigen in vernietiging?